Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

מרק כתום עם דלעת ובטטה


מצרכים ל500 גרם מרק:

2 כוסות עדשים אדומות

2 גזרים גדולים

2 בטטות

דלעת (השווה בגודל לשתי הבטטות)

בצל גדול

1-2 קישואים

1-2 גמבות אדומות

1/2 כוס שמן זית

פפריקה אדומה

כורכום

שום טחון

מלח

אופן הכנה:

1. חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים על שמן זית בתוך סיר מרק, עד שהבצל הופך לשקוף.

2. מוסיפים את שאר הירקות (חתוכים גס), פפריקה אדומה, כורכום, שום טחון ומלח.

אם הירקות מתחילים להישרף או להידבק לסיר - ניתן להוסיף כוס מים.

3. מטגנים את כל הירקות ללא מים, עם מכסה סגור ועל אש נמוכה עד שהם מתרככים.

4. שוטפים את העדשים, מוסיפים לסיר וממלאים מים עד לכיסוי מלא של הירקות והעדשים.

5. מבשלים את המרק עד שהעדשים רכות.

6. מצננים את המרק וטוחנים בעזרת מוט בלנדר.

* אם רוצים מרק מתוק יותר אז ניתן להוסיף עוד בטטה. אם רוצים יותר חריף, להוסיף צ׳ילי יבש ופלפל אנגלי טחון.

Tags:

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: