Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

אוזני המן חרובים מקמח שיפון מלא


אוזני המן משיפון

חג הפורים מתקרב, וכמו בכל החגים שלנו תמיד מדובר באוכל (למזלי :) אין משהו כייפי יותר מלהכין אוזני המן, או באידיש Hamantaschen. אני כל כך אוהבת לשחק עם המליות, עם הסוגים של הבצק, להחליף חצי מכמות הקמח באגוזי לוז טחונים או שיבולת שועל - מתקבל טעם אחר לגמרי... וכל כך כייף לראות את התוצאה!

הפעם הכנתי אוזני המן מקמח שיפון מלא, שדרך אגב, אפשר בלי שום בעיה להחליף אותו בקמח כוסמין מלא. רציתי אותם שוקולדיים, אז החלפתי 3 כפות מכמות הקמח ב3 כפות אבקת חרובים, וזאת התוצאה:

אוזני המן שוקולד

למען האמת, יצאו אוזניים ממש טעימות, במיוחד בגלל המליות המיוחדות: שוקולד מריר 70% + אגוזי לוז, ממרח שקדים וחלבה + אגוזי מלך ומישמש מיובש והתמרים עם הפקאנים והחמאת בוטנים.

לפורים מקמח שיפון

אז מה צריך?

לבצק:

3.5 כוסות קמח שיפון / שיפון מלא (אפשר להמיר בכוסמין)

1/2 כוס סירופ אגבה

לבצק חרובים: להמיר 3 כפות מהקמח ב3 כפות אבקת חרובים

מכיוון שהחרובים מתוקים יש להוסיף רק 1/4 כוס אגבה

1/2 כוס שמן זרעי ענבים / בוטנים / כל שמן בריא אחר

1/2 כוס סודה לשתיה

3 ביצים מדיום אורגניות

למליות:

מלית תמרים וחמאת בוטנים:

7-8 תמרים

2 כפות חמאת בוטנים

1/3 כוס פקאן קצוץ גס

מלית קרם שקדים ומישמשים:

1/3 כוס מישמשים מיובשים

1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס