Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

חלה ורודה עם סלק וקמח שיבולת שועל / כוסמין בריאה יותר


חלה בריאה ורודה עם קמח כוסמין ושיבולת שועל

מצרכים:

500 גרם קמח לבן / כוסמין לבן מנופה

200 גרם קמח שיבולת שועל מנופה

2 כפות סוכר / 2 כפות דבש

2.5 כפיות מלח

1 כף שמרים יבשים

2 כוסות מיץ סלק סחוט

(מגרדים את הסלק בעזרת פומפיה וסוחטים את המיץ)

1 ביצה

1/4 כוס שמן זרעי ענבים / כל שמן בריא אחר


אופן הכנה:

1. מנפחים את הקמחים לתוך קערת מיקסר ומערבבים עם המלח, הסוכר / דבש והשמרים.

2. מוסיפים את הביצה והשמן ומערבבים על מהירות נמוכה.

3. מתחילים להוסיף את המיץ סלק תוך כדי ערבוב, לא כדאי להוסיף את כל הנוזלים בבת אחת אלא להתחיל לערבב על מהירות גבוהה ולשים לב אם הבצק לא נדבק לדפנות הקערה - סימן שאין צורך להוסיך עוד נוזלים.

4. מעבירים למשטח מקומח ומקפלים את הבצק.

5. משמנים את הקערה ומניחים בתוכנ את הבצק. מכסים במגבת ומניחים במקום חם ולח ומתפיחים במשך שעתיים.

6. מחלקים את הבצק ל4 כדורים ויוצרים חלות יפות.

7. מניחים על משטח נייר אפייה ומכסים במגבת. מתפיחים במשך 30 דקות נוספות.

8. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.

9. אופים במשך 20 דקות בחום שחומם מראש ל180 מעלות, מנמיכים את החום ל170 מעלות ואופים במשך 10 דקות נוספות.









#חלה #לחם #שבת #ארוחתבוקר

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: