Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

עוגת ריקוטה שוקולד קטו הכי בריאה וטעימה שיש


עוגת שוקולד נימוחה, קרמית טעימה לשבועות, גם ללא סוכר,

מצרכים לקלתית:

3/4 כוס קמח שקדים

3 כפות ממתיק מונק אריתריתול / סוכר קוקוס

1/4 כוס קקאו אורגני

1/4 כפית סודה

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס שמן קוקוס מומס


מצרכים לשכבת גבינה:

250 גרם גבינת ריקוטה

3/4 כוס ממתיק מונק אריתריתול / סוכר קוקוס

1/2 כוס שמנת חמוצה

1/2 כוס קרם קוקוס 22% שומן

200 גרם שוקולד מריר 70%-85%

1/4 כוס אבקת קקאו אורגני

4 ביצים

1 כף תמצית וניל


קלתית:

1. מערבבים את כל המרכיבים.

2. משטחים את התערובת על תבנית עגולה 20 ס״מ ושומרים במקרר למשך 10 דקות.

3. מחממים תנור ל-160 מעלות, ואופים את הקלתית במשך 10 דקות.

4. מצננים.


מכינים את שכבת הגבינה:

1. לתוך קערת מיקסר מכניסים את השמנת, הריקוטה, קרם הקוקוס והממתיק ומפעילים על מהירות הכי גבוהה למשך 2 דקות.

2. על מהירות נמוכה, מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים היטב.

3. בינתיים ממיסים את השוקולד המריר בשיטת בן-מארי ומניחים בצד.

4. לתוך תערובת המיקסר מוסיפים את אבקת הקקאו והוניל.

5. כשהשוקולד הצטנן, יוצקים אותו בעדינות על מהירות נמוכה לתוך תערובת הגבינות.

6. מערבלים עוד 2 דקות על מהירות גבוהה עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.

7. יוצקים את התערובת מעל הקלתית.

8. יוצרים אמבט מים, ממלאים תבנית גדולה יותר במים עד 1/8 גובה ומכניסים לתוכה את התבנית עם הבלילה.

9. מכניסים את האמבט לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, ואופים במשך 1/4 1 שעות.

8. כשהעוגה מעט ר