
מצרכים לקלתית:
3/4 כוס קמח שקדים
3 כפות ממתיק מונק אריתריתול / סוכר קוקוס
1/4 כוס קקאו אורגני
1/4 כפית סודה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס שמן קוקוס מומס
מצרכים לשכבת גבינה:
250 גרם גבינת ריקוטה
3/4 כוס ממתיק מונק אריתריתול / סוכר קוקוס
1/2 כוס שמנת חמוצה
1/2 כוס קרם קוקוס 22% שומן
200 גרם שוקולד מריר 70%-85%
1/4 כוס אבקת קקאו אורגני
4 ביצים
1 כף תמצית וניל
קלתית:
1. מערבבים את כל המרכיבים.
2. משטחים את התערובת על תבנית עגולה 20 ס״מ ושומרים במקרר למשך 10 דקות.
3. מחממים תנור ל-160 מעלות, ואופים את הקלתית במשך 10 דקות.
4. מצננים.
מכינים את שכבת הגבינה:
1. לתוך קערת מיקסר מכניסים את השמנת, הריקוטה, קרם הקוקוס והממתיק ומפעילים על מהירות הכי גבוהה למשך 2 דקות.
2. על מהירות נמוכה, מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים היטב.
3. בינתיים ממיסים את השוקולד המריר בשיטת בן-מארי ומניחים בצד.
4. לתוך תערובת המיקסר מוסיפים את אבקת הקקאו והוניל.
5. כשהשוקולד הצטנן, יוצקים אותו בעדינות על מהירות נמוכה לתוך תערובת הגבינות.
6. מערבלים עוד 2 דקות על מהירות גבוהה עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.
7. יוצקים את התערובת מעל הקלתית.
8. יוצרים אמבט מים, ממלאים תבנית גדולה יותר במים עד 1/8 גובה ומכניסים לתוכה את התבנית עם הבלילה.
9. מכניסים את האמבט לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, ואופים במשך 1/4 1 שעות.
8. כשהעוגה מעט ר