Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

זפיר תפוחים ודבש ביתי


מצרכים:

10 גרם אגר אגר Agar Agar

160 גרם מים

200 גרם פירה תפוח אפוי (מ4-5 תפוחי סמיט)

150 גרם דבש

2 חלבונים מביצים אורגניות

2 כפיות תמצית וניל

1 כף מיץ לימון סחוט

1/2 כפית קינמון טחון

100 גרם סוכר קוקוס

100 גרם אבקת סוכר (עדיף אבקת סוכר קוקוס טחון)

*אפשר לוותר על הדבש ולהמיר אותו לסוכר קנים

אופן הכנה:

* 6-8 שעות לפני ההכנה יש לערבב את האגר אגר עם המים ולהשאיר בצד.

1. מוציאים את החלק הפנימי של התפוחים ומסדרים על גבי תבנית אפיה, ואופים בחום של 200 מעלות במשך 10-15 דקות עד שהתפוחים מזהיבים.

2. מצננים את התפוחים ובינתיים מכינים את התבניות והנייר אפיה לזפיר.

3. כאשר התפוחים לגמרי קרים, לוקחים מסננת ומועכים דרכה את התפוחים לקבלת פירה חלק.

4. מעבירים את הפירה לתבנית מיקסר ומפעילים למשך 5 דקות על מהירות גבוהה. במקביל מכינים את הסירופ סוכר.

5. מוסיפים 2 חלבונים אחת אחת וממשיכים לערבל על מהירות גבוהה למשך 5 דקות נוספות או עד שמתקבל קצת לבן תפוח מאוד.

6. מוסיפים את הדבש או הסוכר בהדרגה תוך כדי ערבול.

7. תוך כדי מכינים את הסירופ:

שופכים את תערובת האגר אגר לתוך סיר בישול ומתחילים לערבב. חשוב שהאגר ימס, בערך אחרי 2 דקות. אם האגר לא ימס הזפיר לא יתקשה.

8. מוסיפים את הסוכר קוקוס והאבקת סוכר תוך כדי ערבוב, וממשיכים לבדל על אש בינונית. כל הזמן מערבבים בעגינות עד שהסירופ מגיע לרתיחה ויש בועות.

9. כאשר מתחיל להיווצר קצף לבן מעל והסירופ מגיע ל110 מעלות, מורידים אותו מהאש ומוסיפים ממש בעדינות לתוך תערובת המיקסר, ממש בעדינות ותוך כדי ערבול.

10. כעת ניתן להוסיף את התוספות, הוניל, הלימון, צבע מאכל או שוקולד קצוץ, וברגע שעותרים את הערבול יש לנו בערך

5-10 דקות עד שהזפיר מתקשה. לכן חשוב שהכל יהיה מוכן מראש.

מעבירים את הקצף לתוך שק זילוף ומזלפים שושנות יפות על גבי נייר אפיה.

Tags:

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: