Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

גרנולה חלבה


חשוב לי לציין שכל המתכונים שאני מעלה - אלה פשוט הדברים הטעימים שאני באופן אישי אוהבת להכין ולאכול, אתם - תעשו מה שבא לכם :) אני לא נטורופאטית ולא רופאה, ולא מתכוונת להמליץ לכם על שום מוצר או מרכיב, אתם ילדים גדולים לעשות את החישובים שלכם לבד.

כמו כן, האתר שלי לא הוקם למטרות רווח. אני הקמתי אותו למען תרומה לקהילה: בגלל הבעיה הבריאותית שלי (השחלות הפוליציסטיות) ראיתי כמה קשה זה לחיות בלי קינוחים, ולכן התחלתי לאפות קצת יותר בריא, ללא סוכר וכו׳, ואני מעלה ומשתפת מדי יום, כדי לתת לבנות עם בעיה דומה לשלי - השראה. אז הכל בחינם, באהבה ובאמת באמת מכל הלב!

איך אני אוהבת להתחיל את הבוקר עם יוגורט עזים וגרנולה, גם טעים וגם משביע. בכלל ארוחות בוקר שכוללות שיבולת שועל, כמו דייסה או פודינג - זה מעולה!

הפעם הלכתי על גרנולה עם חלבה שרכשתי בחנות רוסית, מכיוון שאצל הרוסים החלבה עשויה מגרעיני חמניה ולא משומשום כמו שעושים בארץ. למרות שגם גרעינים וגם שומשום זה בריא, הפעם התחשק לי כזה!


אז מה צריך:

2 כוסות שיבולת שועל עבה / מלאה

1 כוס קוואקר להכנה מהירה

1/2 כוס פצפוצי אורז

1/2 כוס אבקת קקאו אורגנית איכותית

1/3 כוס סירופ אגבה / מייפל / דבש

4 כפות טחינה גולמית

1/3 כוס שמן קוקוס מומס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס פירות יבשים - אוכמניות / תות מיובש / דובדבנים מיובשים

1/4 כוס גרעיני דלעת

1/4 כוס גרעיני חמניה

1/8 כוס אגוזי פקאן

1/8 כוס שקדים

100-200 גרם חלבה (לפי טעמכם)

3 כפות שבבי קוקוס

גרנולה חלווה

אופן הכנה:

1. מערבבים שיבולת שועל, פצפוצי אורז ומלח.

2. בקערה נפרדת מערבבים בעזרת כף את השמן קוקוס, אבקת הקקאו, הטחינה, דבש/אגבה/מייפל למשחה אחידה. חשוב שהטחינה והסירופ יהיה בטמפ׳ החדר על מנת לא להחזיר את השמן קוקוס למצב מוצק.

3. שופכים את תערובת הקקאו מעל השיבולת שועל ומערבבים היטב עד שכל הפתיתים מכוסים המשחה.

4. מוסיפים את הגרעינים, האגוזים והפירות היבשים ומערבבים. אם אתם משתמשים באוכמניות מיובשות - עדיף להוסיף אותן בסוף אחרי שהגרנולה כבר מוכנה, כי הם יכולים להישרף. כל שאר הפירות אפשר לאפות.

5. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-176 מעלות, מערבבים ומחזירים ל-10 דקות נוספות, שוב מערבבים ומפזרים את השבבי קוקוס מעל, ואופים עוד 5-7 דקות.

6. מוציאים את הגרנולה וכל עוד היא חמה - מפזרים מעל את החלבה, מערבבים קצת אבל לא יותר מדי, שישארו גושי חלבה טובים כאלה שיהיה כייף לאכול ;)

*שומרים בקופסא אטומה במקרר עד שבועיים.