Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

עוגת חלבה יוונית עם משמש


בזמן הטיול שלי בסנטוריני טעמתי הרבה קינוחים מסורתיים, ואיכשהו תמיד סיימתי את היום עם חלבה. אין מה לעשות, מי שאוהב חלבה זה המקום בשבילו. אז אחרי שטעמתי עשרות סוגים אני מודה שאני מכורה! הבאתי הבייתה סטוקים של חלבה לחצי שנה קדימה וכמובן הייתי חייבת להכין עוגה.

כל חובב חלבה הולך להתאהב בעוגה הזאת, היא פשוט מושלמת לדעתי!

מצרכים:

50 גרם שמן זרעי ענבים

50 גרם מים / תה בטעם וניל או אפרסק

1/2 כוס קמח כוסמין מלא

1/4 כוס קמח כוסמין לבן

2 ביצים אורגניות

2 כפות משקה שקדים

3 כפות סירופ אגבה

2 כפות סוכר קוקוס (אפשרות)

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס משמש מיובש פרוס לקוביות

3 כפות חלבה קקאו מפוררת

מילוי:

3 כפות שמן זרעי ענבים

1 כף קינמון טחון

1/2 כוס פקאן קצוץ

150 גרם חלבה קקאו

* למי שמעדיף: אפשר להמיר את הקמח לקמח לבן, להשתמש בשמן חמניות, חלב רגיל ולהחליף את הסירופ לסוכר.

אופן הכנה:

1. בתוך קערת מיקסר מערבלים את השמן, התה, הביצים, משקה השקדים, האגבה והוניל.

2. בקערה נפרדת מנפים את הקמחים עם הסוכר, ומוסיפים לתערובת תוך כדי ערבוב.

3. מוסיפים את החלבה והמשמשים ומערבבים בעזרת כף עץ.

4. מכינים את המילוי: מפוררים את החלבה ומערבבים עם שאר החומרים.

5. מברישים בשמן תבנית אינגליש קייק ויוצקים חצי מהבלילה לתוכה. מפזרים מעל את המילוי ומלמעלה יוצקים את שארית הבלילה.

6. אופים במשך 50-60 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שקיסם יוצא לח עם פירורים.

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: