Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

הדרניקי של סבתא ג׳ניה - לביבות בטטה ותפוחי אדמה


דרניקי לביבות תפוחי אדמה

גם ברוסיה, מאיפה שאני עליתי, וגם בבלורוסיה, מאיפה שבעלי עלה, המאכל הכי נפוץ זה התפוח אדמה. אני זוכרת שהייתי בת 5, לפני שעליתי לארץ, סבא וסבתא שלי שמרו שקים שלמים של תפוחי אדמה בתוך הBasement שיספיק לכל תקופת החורף. וזה מה שהיינו אוכלים כמעט כל יום. תפוח אדמה אפוי עם קליפה, פירה עם חמאה, תפוח אדמה מטוגן, עם פטריות, עם נקניקיות, דרניקי (לביבות), תפוח אדמה בתנור, אפוי עם גבינה, עם ביצה וכו׳.

משנת 2014 החליטו לערוך בבלורוסיה ״פסטיבל דרניקי״ Dranik-Fest, אשר מתקיים מדי שנה מאז. פסטיבל שבו ניתן לטעום עשרות סוגי דרניקי שונים, מתכונים קלאסיים, מתכונים מודרניים משודרגים וללמוד על מסורת תפוחי האדמה בבלורוסיה.

מאוד נחמד! כנסו לאתר הרשמי של DranikFest.

Credit: TUT.BY

אז היום בא לי קצת נוסטלגיה, ואני מכינה את הלביבות של סבתא אך במתכון קצת משודרג ובריא יותר. אתם מוזמנים להצטרף ;)