Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

עוגת שוקולד גרמנית (יום הולדת) ללא גלוטן עם קרם חלב מרוכז

מאז שחזרנו מגרמניה, אני לא מצליחה לשכוח את עוגת השוקולד המדהימה שטעמתי באחד מבתי הקפה בדרזדן. היא הייתה שחורה שחורה, והיה בה משהו כל כך פשוט וטעים. אז החלטתי לשחזר את החוויה, אבל קצת שונה, הפעם ללא גלוטן, והלכתי על קמח תמי. עכשיו, בגלל שקמח האורז (שהוא אחד מהמרכיבים) בא לספוג בדרך כלל את הנוזלים באפיה, העוגה עלולה לצאת יבשה אם לא לשים לב לזמן האפיה.

דרך אגב, זאת אחלה עוגת יום הולדת ללא גלוטן. ניתן לקשט איך שבא לכם.

עוגת השוקולד

1 כוס שמן קוקוס

1 ו-1/4 אבקת קקאו אורגנית

1 כוס קפה מוכן (אני השתמשתי בקפסולת אספרסו בטעם שוקולד)

2 כוסות חלב קוקוס

1/2 כוס סירופ אגבה

1/2 כוס סוכר קנים אורגני מקורי

3 ביצים אורגניות גדולות

1 מקל וניל

2 ו-1/4 כוסות קמח תמי לעוגות / קמח ללא גלוטן כשר לפסח

1 כפית סודה לשתיה

3 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום

קורט מלח

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השמן קוקוס בשיטת בן-מארי, ומוסיפים את הקקאו. בוחשים עד לקבלת קרם קקאו יפה.

2. באטיות מוסיפים את הקפה ואת חלב הקוקוס, ומערבבים היטב. מורידים מהאש, ונותנים למסה כמה דקות להתקרר.

3. מוסיפים את הסוכר והאגבה.

4. טורפים מאט את הביצים, ומוסיפים לתערובת השוקולד.

5. בקערה נפרדת מאחדים את הקמח, הסודה, אבקת אפיה והמלח. ומאחדים את החומרים הרטובים עם היבשים.

6. עכשיו לחלק החשוב של המשימה: חשוב מאוד לחלק את הבלילה בין 2 ואפילו 3 תבניות עגולות, על מנת לקאבל טארטים יפים ואחידים. כמו כן, שימו לב שאם תאפו את כל העוגה בתבנית אחת - היא תישרף בצדדים ותהיה חיה במרכז - לכן, לא לעשות!

7. אופים את שלושת הטארטים לפי הסדר בתנור שחומם מראש ל-176 מעלות, במשך 30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

8. נותנים לשכבות להתקרר, ומתחילים להרכיב את העוגה. במקרה הזה אני השתמשתי בקרם הכי פשוט, פודינג בטעם וניל ושוקולד לבן, עם שמנת מתוקה. מורחים את השכבה הראשונה בקרם, מכסים בשכבה השניה, מורחים שוב קרם ומכסים שוב.

* אם החלטתם להשתמש במתכון הזה למאפינס, שימו לב לא לאפות אותם יותר מ-15-20 דקות. עד שהם תופחים וקיסם יוצא יבש.

קרם קוקוס ושמנת עם חלב מרוכז 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל קרם קוקוס 17% (אפשר לוותר עליו ולהשתמש במיכל שמנת מתוקה נוספת של 250 מ"ל) 2 מיכלים של חלב מרוכז 397 גר' כל אחד 1 שקית פודינג וניל (אפשר לוותר עליו. אבל בלי הפודינג הקרם יהיה יותר נוזלי. ועם הפודינג הקרם תפוח ואוורירי) אופן הכנה: מכניסים את כל החומרים לתוך קערת מיקסר ומערבלים במשך 5 דקות עד שמתקבל קרם תפוח ויפה. מאחסנים במקרר עד לשימוש.

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: