Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

פסטה שוקולד בסגנון איטלקי


את הפסטה שוקולד הזאת קניתי בזמן הטיול שלנו ברומא, אבל ניתן להכנין פסטה באופן עצמאי בבית או להשתמש בפסטה רגילה שאתם אוהבים.

את המנה ניתן להגיש בבוקר כארוחת בוקר מושלמת או כארוחת ערב, פינוק לילדים ;)

מצרכים לפסטה שוקולד ביתית:

2 1/2 כוסות קמח מלא (ועוד אם יש צורך)

1/4 כוס אבקת קקאו אורגנית

1/4 כוס אבקת סוכר קוקוס או רגילה

קמצוץ מלח

3 ביצ חופש אורגניות טרופות

1 כף סירופ שוקולד / ממרח שוקולד

1 כפית תמצית וניל

+ שמן קוקוס לאחר בישול

קקאו לאחר בישול

קרם שוקולד:

1 כוס שמנת מתוקה

1 כוס ממרח שוקולד / קקאו אורגני

קמצוץ מלח

רוטב פירות יער:

2 כוסות פירות יער קפואים

3 כפות סירופ אגבה או מייפל

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון

1 כפית לימון סחוט

1/4 כוס מים

לקישוט:

פטל

שוקולד מריר / מומס / קצוץ

אגוזים

יוגורט

אופן הכנת הפסטה:

1. מנפים יחד את הקמח, קקאו ואבקת הסוכר.

2. מוסיפים מלח ומערבבים. יוצרים בור בתוך הקמח ושוברים לתוכו את הביצים.

3. מוסיפים את סירופ השוקולד והניל. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג.

4. לשים את הבצק בעדינות מהצדדים, אם הבצק יבש מדי מוסיפים מעט מים. אם הבצק רטוב מדי או דביק, מוסיפים מעט קמח וממשיכים ללוש עד שהוא הופך לחלק, כ 8 דקות.

5. מגלגלים לכדור, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר, 20 עד 30 דקות.

6. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ועובדים עם חתיכה אחת בכל פעם.

7. עוברים לעבוד עם מכונת הפסטה, מרדדים את העלה ומכניסים בעדינות לתוך מכונת הפסטה, פורסים לרצועות דקות וארוכות ומקמחים.

8. מבשלים את הפסטה כ-5-8 דקות ומסננים.

אופן הכנת הרוטב:

מכניסים את כל המרכיבים לתוך סיר קטן ומבשלים על אש בינונית במשך 10-15 דקות עד שהרוטב מסמיך.

מבשלים את הפסטה, מתבלים בשמן קוקוס וקקאו, מוסיפים את הרוטב ומקשטים. מגישים חם.

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: