Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

מתכונים לעוגות בריאות בתוכנית בוקר בריאות

עוגת בזיליקום, מאצ׳ה וליים

תבנית:

אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים אורגניות גדולות

מיץ מ-1 ליים / לימון אורגני

גרידה מ-1 ליים / לימון אורגני

1/2 כוס שמן זית איכותי

1 כוס יוגורט לא ממותק / יוגורט עזים

3/4 כוס סירופ קוקוס / סוכר קנים אורגני

1 כוס קמח שקדים

1 כוס קמח כוסמין

2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כפית אבקת מאצ׳ה תה ירוק

2 גבעולים (בערך 7 ס״מ) של בזיליקום טרי - פרוס

  • אפשרות ללא גלוטן: 2 כוסות קמח שקדים.

אופן ההכנה:

1. בתוך קערת מיקסר טורפים את הביצים.

2. מוסיפים את המיץ לימון, הגרידה, השמן זית, היוגורט והממתיק, וממשיכים לערבל.

3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים, אבקת האפיה, הסודה לשתיה ואבקת המאצ׳ה.

4. מעבירים את תערובת הקמח לתוך הביצים, מוסיפים את הבזיליקום הפרוס ומערבבים לבלילה אחידה.

5. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית אינגליש קייק, ואופים בתנור שחומם מראש ל-176 מעלות במשך כ-40 דקות, עד שקיסם יוצא לח עם פירורים.

* מקשטים עם שוקולד לבן, אבקת מאצ׳ה, קמומיל, בזיליקום.

עוגת סופרפודס מקמח קינואה ושיבולת שועל

תבנית:

3 תבניות אלומיניום עגולות קוטר 16 ס״מ

מצרכים:

1 כוס קמח קינואה

2 כוסות קמח שיבולת שועל אורגני ללא גלוטן

1/3 כוס שמן קוקוס

2/3 כוס תה בטעם פינה קולדה או פסיפלורה

½ כוס סירופ אגבה או קוקוס

4 ביצים אורגניות

1 כף מחית וניל אורגנית

1 כף אבקת אפיה ללא אלומיניום

1 כוס קרם קוקוס (לשמור במקרר 24 שעות לפני השימוש, ולהשתמש אך ורק בקרם הסמיך)

¼ כוס מיץ לימון סחוט

1 וחצי כוסות אוכמניות שלמות / קפואות

½ כוס גוג׳י ברי

לקרם קוקוס:

2 כוסות קרם קוקוס (לשמור במקרר 24 שעות לפני השימוש, ולהשתמש אך ורק בקרם הסמיך)

½ כוס אבקת סוכר קוקוס אורגנית

לקישוט:

גוג׳י ברי

פירות סופרפוד

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-176 מעלות.

  2. מערבבים את השמן קוקוס, התה, הסירופ והביצים במשך 2 דקות.

  3. מוסיפים את המחית וניל, המיץ לימון והקרם קוקוס וממשיכים לערבב.

  4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים ואבקת האפיה.

  5. מאחדים את התערובת הרטובה עם היבשה, מוסיפים את האוכמניות והגוג׳י ברי ומערבבים בעדינות.

  6. משמנים את התבניות ומחלקים את הבלילה ל-3.

  7. אופים במשך 25-30 דקות עד שקיסם יוצא לח עם פירורים.

  8. מקררים את העוגות, ובינתיים מכינים את הקרם: מערבבים את הקרם קוקוס ואבקת האפיה ושומרים במקרר.

  9. מרכיבים את העוגה: מניחים את השכבה הראשונה ומעליה מזלפים את הקרם, מפזרים גוג׳י ברי ופירות סופרפוד אחרים, מניחים שכבה נוספת ושוב מורחים שכבת קרם, מקשטים, מניחים את השכבה האחרונה, מעליה את הקרם ושוב מקשטים.

מאפינס קקאו מקמח קוקוס ‎ללא גלוטן

מצרכים:

ל-12 מאפינס

1 כוס קמח קוקוס

3/4 כוס קקאו אורגני איכותי

3/4 כפית סודה לשתייה

3/4 כפית מלח

9 ביצים אורגניות

3/4 כוס שמן קוקוס (מומס)

1 כוס סירופ קוקוס או אגבה

3/4 כוס קפה איכותי או תה מסאלה

1 כף תמצית וניל טהורה

אופן הכנה:

1. לחמם תנור ל176 מעלות ולשמן את התבניות.

2. בקערה קטנה לערבב את הקמח קוקוס, הקקאו, הסודה לשתיה והמלח ולהניח בצד.

3. בקערת מיקסר להקציף את הביצים לתערובת תפוחה ובהירה בערך כ3-4 דקות.

4. מוסיפים את השמן קוקוס, הסירופ, קפה/תה והוניל תוך כדי ערבוב.

5. מעבירים את היבשים לרטובים בעדינות ומאחדים בין התערובות.

6. יוצקים את הבלילה לתוך תבניות מאפינס.

7. אופים ב-176 מעלות כ-12-15 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא לח עם פירורים.

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: