Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

עוגיית / דובשניית ביבר מקמח כוסמין ושקדים

Spelt Flour Appenzeller Bibier

לפני שבועיים ביקרנו בשוויץ, ובחרנו להתמקד דווקא בAppenzell. עיירה צבעונית, קסומה, סמוכה להרי האלפים, עם ארכיטקטורה מיוחדת משלה, מאכלים וקינוחים מסורתיים שלהם. והקינוח הכי מפורסם שם זוהי עוגיית הAppenzeller Biber, סוג של Gingerbread אבל קצת שונה, עם טעם של דבש מאוד דומיננטי, וממולאת מרציפן.

אחרי טיול טרק רציני באלפים, עצרנו במפעל Bischof Berger ושם טעמנו את כל סוגי הג׳ינג׳רברד המסורתי.

דובשניית אפנצל

במקור הדובשניה מגיעה בגודל ענק, בצורת מלבן, והיא אינה מכילה מרציפן. והעוגיות הקטנות העגולות או המלבניות נמכרות כקינוח פופולארי ברחבי איזור Appenzell, קונסטנס, St. Gallen ורחבי שוויץ בכלל. על הדובשניה / עוגיה יש הבלטה של ״בונה״, אבל המשמעות של המילה באה ממקור אחר, בלטינית = פלפל אנגלי, (Allspice). רק במאה ה-19 המשמעות המקורית נשכחה, ואנשי המקור המציאו לה פולקלור על הבונה.

עכשיו הגיע הזמן לנסות להכין אותה בשיטת Bake-Care, בריאה וטעימה!