Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

פנקייקס סלק, מקמח קינואה וכוסמין (גירסת המבוגרים)


כמו שסיפרתי בפוסט הקודם, הכנתי 2 גירסאות לפנקייקס האלה, פנקייקס של מבוגרים ופנקייקס של תינוקות/ילדים (כדי שהקטנצ׳יק שלי לא יסתכל עלי בעיניים ״קנאיות״ כל פעם שרואה אותי אוכלת פנקייק :)

לגירסת התינוקות/ילדים לחצו כאן.

אז מה צריך?

2 סלקים בינוניים (שיספיק ל-1/2 כוס סלק קצוץ. אני השתמשתי בסלק בוואקום. אבל תמיד אפשר לבשל לבד)

1/2 כוס קמח קינואה

1 כוס קמח כוסמין

2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום

1 כפית סודה לשתיה

1/2 כוס חלב שקדים / אגוזי לוז

3 כפות שמן קוקוס מומס

2 ביצים אורגניות

1 גביע יוגורט עזים / או כל יוגורט אחר לטעמכם (שימו לב, שאם היוגורט מתוק, אין צורך להוסיף ממתיק)

* אפשר להוסיף 1/8 כוס סירופ אגבה / סוכר קנים טבעי

* אני העדפתי את הגירסה ללא סוכר בכלל

אופן הכנה:

1. מכניסים את הסלק לתוך מעבד מזון ומפעילים במשך דקה שתיים, שיהיה קצוץ, אבל לא יותר מדי.

2. בקערה בינונית, מערבבים את הקמחים, אבקת האפיה והסודה, ומניחים בצד.

3. בקערה נפרדת, טורפים מאט את הביצה, מוסיפים את החלב שקדים, היוגורט והשמן קוקוס (שלא יהיה חם).

4. מאחדים את החומרים היבשים והרטובים, ומוסיפים את הסלק.

5. מחממים מחבת משומן במאט שמן קוקוס, וברגע שהמחבת חם, יוצקים את הבלילה. מטגנים בערך דקה, עד שהקצוות מוכנים, והופכים. מטגנים חצי דקה נוספת, ועורמים את הפנקייקס אחד על השני על הצלחת.

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: