Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

עוגת אגוזי מלך יוונית Karithopita


עוגת אגוזי מלך

כמו בכל מסע קולינרי אני נהנית לגלות טעמים חדשים, קינוחים מסורתיים חדשים וגם הפעם בסנטוריני טעמתי כמעט כל קינוח יווני אפשרי. חייבת להודות שאני פחות מתחברת לקינוחים היווניים מכיוון שהם מכילים כמות מטורפת של סוכר או סירופ מעל כל עוגה או מאפה, ובשבילי זה קצת מוגזם. אבל נורא נעניתי לטעום ולגלות מתכונים חדשים. אחת מהעוגות שדווקא כן התחברתי אליה זאת עוגת אגוזי המלך ללא קמח מכיוון שהיא מורכבת מפירורי לחם שנותנים לה טעם של ביסלי גריל. וכשחזרתי לארץ הייתי חייבת להכין אחת כזאת בבית רק כמובן בגרסה הבריאה יותר. אז אני שמחה שהניסוי הזה עבד כי יצאה עוגה מושלמת לטעמי. מי שאוהב עוגות מתוקות יותר יכול לשחק עם כמות הסוכר במתכון.

אז הנה העוגה המקורית שטעמתי ביוון עם תוספת כדור גלידה מעל:

וזאת הגרסה הבריאה יותר לעוגה הזאת:

מצרכים לתבנית אינגליש קייק אחת:

1 וחצי כוסות פירורי לחם מוזהבים

1 וחצי כוסות אגוזי מלך טחונים (לא עד אבקה אלא לפירורים גסים. למי שאין מטחנת אגוזים ניתן להשתמש בפטיש)

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1/4 כוס שמן אגוזי מלך או כל שמן בריא אחר

1/2 כוס תה ארל גריי פושר

1/2 כוס משקה שקדים

5 כפות סירופ קוקוס (אני אוהבת להשתמש בעוגות כאלה במולסה. יש לה טעם דומיננטי והיא עשירה בברזל)

3 ביצי חופש אורגניות מחולקות לחלבונים וחלמונים

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית כוסברה טחונה

1 וחצי כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום

גרידה מ-1/2 לימון

סירופ קרידופיטה:

1/2 כוס סוכר קנים אורגני

1/2 כוס מים או תה ארל גריי או מיץ תפוזים (שיכול להשפיע על הטעם) - אבל זה לגמרי לבחירתכם

1 כפית קינמון