Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

עוגיות ריבה מקמח קוקוס וקשיו (ללא גלוטן |  טבעוני)


הפעם זהו לא מתכון שלי. לקחתי אותו מהבלוג הזה אשר מכיל הרבה מתכונים בריאים: http://againstallgrain.com/2013/03/30/guest-post-strawberry-jam-cookies/

מה שעשיתי, פשוט הגדלתי את כמות המצרכים, מכיוון שלפי המתכון המקורי הכמות נורא קטנה.

אלה עוגיות מושלמות לחג ה״כריסמס״ או ה״נוביי גוד״, או סתם כשמתחשק משהו מתוק ;)

הן ממש מזכירות את העוגיות ריבה של סבתא, רק הרבה יותר בריאות!

אז מה צריך?

2 כוסות קשיו טרי

1 כוס קמח קוקוס מומס

1/4 כפית מלח

1 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כוס שמן קוקוס

1 מקל וניל

1/2 כוס דבש

ריבת פטל / תות

אופן הכנה:

1. טוחנים את הקשיו לקמח (שימו לב לא לטחון יותר מדי! הקמח אמור להיות יבש ולא גוש שומני).

2. מנפים לתוך קערה את הקמח קוקוס (בשביל לקבל טקסטורה יפה כדאי מאוד לנפות!).

3. מעבירים את הקשיו לקוקוס, מוסיפים את המלח, הסודה לשתיה והקינמון ומערבבים היטב.

4. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים, השמן קוקוס, הוניל והדבש.

5. מעבירים את הקמח לתוך קערת המיקסר ומערבבים לקבלת בצק אחיד.

6. הבצק יהיה נורא דביק ולכן אנחנו נחלק אותו ל-2, ונרדד בתוך ניירות אפיה לעובי של כ-1/2 ס״מ. מכניסים את הבצקים למקרר למשך 30 דקות.

7. כאשר מוציאים את הבצק חשוב מאוד לעבוד מהר על מנת שלא יתחמם ויהיה דבק. לכן איך שמוציאים מהמקרר חותכים בעזרת חתכן עוגיות צורות מעניינות ומפזרים על תבנית. מגלגלים שוב את הבצק, מרדדים שוב ל1/2 ס״מ ויוצרים עוגיות נוספות. וככה עד שהבצק נגמר. אם הוא מתחיל להיות דביקי וחמים, נעביר שוב למקרר ונמתין.

8. מניחים 1 כפית ריבת פטל או תות או כל ריבה שבא לכם על העוגיה ומכסים עם שכבה נוספת (מחוררת בפנים).

9. כדאי להכניס את העוגיות למקרר למשך 10 דקות לפני שהן נכנסות לתנור. אופים ב-176 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שהקצוות מוזהבים.

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: