Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

בבקה שוקולד מקמח כוסמין ובננה Chocolate Babka

בבקה שוקולד כוסמין

השבוע גיסי חזר מסנט פטרבורג והפתיע אותי עם שוקולד רוסי, ״בובליק״ מסורתי, ״ברנקה״, ״ווטרושקה״, ועוד הרבה קינוחים רוסיים. וכרכיל, כמו שאני מבקשת מכל מי שחוזר מחו״ל, שיביא איתו מצרכי אפיה מהמקום. אז הפעם הוא פינק אותי בקינמון, אבקת אפיה, שמרים, קקאו, שוקולד, תה, וקמח כוסמין רוסי. ומה הכי כייף להכין עם כל אלו? כמובן, בבקה שוקולד בריאה!

דרך אגב, אם בא לכם להציץ בפרויקט ״לקומקה - מאפיה רוסית מבית סבתא״ שלי, אתם מוזמנים להיכנס לאתר שלי ולגלות עולם חדש של קינוחים רוסים מסורתיים.

מצרכים:

לתערובת שמרים:

1/4 כוס תה וניל חמים (או כל תה אחר בטעמים)

1 כף סירופ לתת אורז

2 כפיות שמרים יבשים

לעוגה:

3 בננות בשלות, מעוכות

1/2 כוס חלב דל לקטוז / חלב שקדים או קוקוס (לגרסה הטבעונית)

1/3 כוס סירופ לתת אורז

1 כפית תמצית וניל

2 וחצי כוסות קמח כוסמין

1 כף שמן קוקוס מומס

למלית השוקולד:

2 כפות טחינה גולמית

100 גרם שוקולד מריר 70% מומס

3 כפות שמן קוקוס

1 כף קקאו אורגני

2 כפות סירופ לתת אורז