Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

בבקה שוקולד מקמח כוסמין ובננה Chocolate Babka

השבוע גיסי חזר מסנט פטרבורג והפתיע אותי עם שוקולד רוסי, ״בובליק״ מסורתי, ״ברנקה״, ״ווטרושקה״, ועוד הרבה קינוחים רוסיים. וכרכיל, כמו שאני מבקשת מכל מי שחוזר מחו״ל, שיביא איתו מצרכי אפיה מהמקום. אז הפעם הוא פינק אותי בקינמון, אבקת אפיה, שמרים, קקאו, שוקולד, תה, וקמח כוסמין רוסי. ומה הכי כייף להכין עם כל אלו? כמובן, בבקה שוקולד בריאה!

דרך אגב, אם בא לכם להציץ בפרויקט ״לקומקה - מאפיה רוסית מבית סבתא״ שלי, אתם מוזמנים להיכנס לאתר שלי ולגלות עולם חדש של קינוחים רוסים מסורתיים.

מצרכים:

לתערובת שמרים:

1/4 כוס תה וניל חמים (או כל תה אחר בטעמים)

1 כף סירופ לתת אורז

2 כפיות שמרים יבשים

לעוגה:

3 בננות בשלות, מעוכות

1/2 כוס חלב דל לקטוז / חלב שקדים או קוקוס (לגרסה הטבעונית)

1/3 כוס סירופ לתת אורז

1 כפית תמצית וניל

2 וחצי כוסות קמח כוסמין

1 כף שמן קוקוס מומס

למלית השוקולד:

2 כפות טחינה גולמית

100 גרם שוקולד מריר 70% מומס

3 כפות שמן קוקוס

1 כף קקאו אורגני

2 כפות סירופ לתת אורז

*100 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ גס

*סירופ מייפל או לתת אורז להבריש מעל

אופן הכנה:

1. מכינים את תערובת השמרים: שופכים לתוך קערה את התה החמים, ומוסיפים את הסירופ אורז. מפזרים מעל את השמרים ומערבבים במהירות עד שהם נמסים. מכסים במגבת ומניחים בצד לרבע שעה.

2. בקערת מיקסר מערבבים את הבננות המעוכות, החלב, הסירופ לתת אורז, והוניל.

3. מוסיפים בהדרגה את הקמח, ומפעילים על מהירות גבוהה עד שהבצק מתערבב היטב.

4. מקמחים משטח ומעביירם אליו את הבצק. לשים במשך כמה דרות ומחזירים לקערה. עוטפים בניילון נמצד ומגבת ומניחים במקום לח וחמים למשך שעה, עד שהבצק תופח.

5. כשהבצק מוכן, מוציאים אותו מהקערה ומחלקים ל-2.

6. בינתיים בעזרת בן-מארי, ממיסים את ה100 גרם שוקולד עם השמן קוקוס, ושאר המצרכים (חוץ מהשוקולד הקצוץ).

7. משטחים את הבצק, ושופכים חצי מכמות השוקולד מעל. מפזרים את השוקולד הקצוץ, ואפשר להוסיף גם אגוזי מלך או כל תוספת אחרת שבא לכם.

8. מגלגלים את הבצק לרול, ואז פורסים לחצי בעזרת סכין חדה.

9. מחברים את שני הקצוות ועושים צמה. מכניסים את הצמה לתוך תבנית משומנת. חוזרים על הפעולה עם החצי בצק הנותר. עוטפים את שתי התבניות בניילון נצמד ומניחים שוב במקום לח ומחים להתפחה נוספת למשך 30 דקות.

10. אופים את העוגות ב-190 מעלות במשך 40-45 דקות.

11. מוציאים את העוגות מהתנור, ומברישים במייפל או סירופ לתת אורז מעל.

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: