Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

עוגת דבש, תמרים ושוקולד מקמח כוסמין


הבן הבכור שלי, עילי, נולד בערב ראש השנה לפני שנתיים, וזאת העוגה שהכנתי באותו הערב שהתחילו לי הצירים. בסוף אני אכלתי עוגת דבש של בית חולים :) אבל הייתי חייבת להכין אותה שוב ליום הולדת שנה שלו, ובעצם מאז זאת הפכה להיות העוגה המסורתית שלנו לערב ראש השנה וליום הולדת של עילי.

מה צריך?

13 תמרים

1 וחצי כוסות תה (אני השתמשתי בצ׳אי מסאלה. 2 תיונים)

1 כוס + 2 כפות שמן זרעי ענבים (או כל שמן בריא אחר)

1 כוס דבש

3 ביצים אורגניות

2 ו-1/4 כוסות קמח כוסמין

3 כפות אבקת קקאו אורגני

1 וחצי כפיות סודה לשתיה

קורט מלח

*אפשר להפוך את העוגה לעוגת דבש תבלינים ולהוסיף גם 1/4 כפית מוסקט טחון, 1/4 כפית קינמון, ו-1/4 כפית ציפורן טחון.

*2 תבניות אינגליש קייק.

אופן הכנה:

1. מחממים קומקום. מכינים תה חזק.

2. מקלפים את הקליפה ומוציאים את הגלעין של התמרים מתחת לזרם מים חמים. מניחים בקערה, ושופכים מעל את התה.

3. בעזרת מוט בלנדר טוחנים את התמרים והתה עד שמתקבל מרקם של מחית.

4. בתוך קערת מיקסר מערבלים את השמן, הדבש והביצים.

5. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הקקאו, הסודה והתבלינים.

6. מאחדים את כל התערובות לתוך קערת המיקסר, ומערבלים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

7. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית משומנת. (אני השתמשתי בתבנית גדולה עגולה, אבל אפשר להשתמש בשתי תבניות אינגליש קייק.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-162 מעלות, במשך 40-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: