Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

חלב אגוזי מלך


אז כמו שכבר אמרתי בעבר, אני לא מכניסה הביתה מוצרי חלב פרה מכמה סיבות. קודם כל בגלל ההורמונים שהפרה מפוצצת בהם, האנטיביוטיקה וכו׳. סיבה נוספת היא כי אני אלרגית ללקטוז וזה הופך לי את החיים לפשוטים יותר, מכיוון שאני יודעת שאסור אז אסור!

כמובן יש כל כך הרבה תחליפים היום, למשל גלידה אפשר להכין על בסיס קשיו או סויה, במקום חמאה אני משתמשת בשמן קוקוס או אבוקדו, במקום יוגורט אני אוכלת יוגורט עזים ובמקום חלב אני מכינה חלב שיבולת שועל, חלב קינואה, חלב שקדים או אגוזי לוז, חלב אורז, והפעם גם חלב אגוזי מלך.

וביום קיץ חם אין על משקה קקאו או שוקו אורגני על בסיס חלב שקדים או אגוזים. תנסו בעצמכם ;)

מה צריך?

כוס אגוזי מלך

3 כוסות מים

2 כפות סירופ מייפל

קורט מלח

1/2 כפית קינמון

1 מקל וניל / תמצית וניל טהור

אופן הכנה:

1. יום לפני, מעבירים את אגוזי המלך לתוך קערה ומכסים במים. נותנים להם לעמוד בערך 24 שעות במקרר.

2. שוטפים היטב את האגוזים עד שהם מלבינים טיפה, ומעבירים לבלנדר.

3. מוסיפים את 3 כוסות המים ומפעילים בכמה פולסים קצרים את הבלנדר.

4. מוסיפים את הקינמון, הוניל, המלח והמייפל ומפעילים את הבלנדר על מהירות בינונית עד גבוהה למשך כ-5 דקות.

* חייבים לטחון את האגוזים היטב, אם 5 דקות לא מספיק אז ממשיכים. אפשר גם לסנן את המשקה דרך חיתול בד, אבל לי למשל לא הפריע המרקם הסמיך של האגוזים ולכן לא סיננתי.

* החלב יכול לעמוד במקרר עד 5 ימים. אפשר לבשל עליו דייסה, אפשר לאפות איתו, לאכול איתו קורנפלקס וכו׳.

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: