Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

קאפקייקס כוסמת-שקדים ובננה (עם מילוי פירה בננה ומשמש + קרם טופו וניל (טבעוני


בזמן האחרון אני כל כך מושפעת מתוכנית הטלויזיה ״Cupcake Wars״, תוכנית ממכרת ממש!!! אבל כמה רעיונות מקבלים משם, חבל על הזמן... מה שמגניב זה שבארה״ב הנושא של אפיה טבעונית או ללא גלוטן כבר הפך להיות מאוד פופולארי והיו כמה פרקים שקונדיטוריות טבעוניות וללא גלוטן ניצחו - כ ב ו ד!

אז הנה קאפקייק שהרכבתי בהשראת התוכנית, מקווה שתיהנו ;)

מצרכים לקאפקייקס:

1 כוס קמח כוסמת אורגני

1/4 כוס קמח שקדים / שקדים טחונים

1 כפית אבקת אפיה

2 בננות בשלות

2 ביצים בטמפ׳ החדר

1/4 כוס סירופ אגבה / מייפל / דבש בטמפ׳ החדר

2 כפות שמן קוקוס

למילוי פירה בננה:

2-3 משמשים כתומים רכים

2 בננות בשלות

1 כף שמן קוקוס

לקרם טופו (שהוא דרך אגב טבעוני כשלעצמו):

1 חבילת טופו קטיפתי (Silken Tofu) - חשוב שיהיה Firm / Extra Firm

2 כפות שמן זרעי ענבים / שמן זית

2 כפות מיץ לימון סחוט

5 כפות סירופ אגבה / מייפל / דבש

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל טהורה

אופן הכנה:

1. מכינים את הקאפקייקס: מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים.

2. מועכים את הבננות וטורפים עם הביצים והאגבה/מייפל/דבש.

3. ממיסים בשיטת בן מארי את השמן קוקוס, מצננים בצד מעט ומוסיפים לתערובת הביצים בעדינות תוך כדי בחישה.

4. מעבירים את המרכיבים הרטובים ליבשים ומערבבים היטב עד שיתאחדו, אך לא לערבב יתר על המידה.

5. ממלאים את תבניות הקאפקייקס כמעט עד הסוף, ואופים 10-15 דקות בטמפ׳ של 180 מעלות עד שקיסם יוצא נקי.

6. מכינים את המילוי: מחממים שמן קוקוס על המחבת, פורסים את המשמשים והבננות לפרוסות גסות ומניחים על המחבת. מטגנים כ-5 דקות או יותר, עד שהם תופסים צבע זהוב.

7. מעבירים את הבננות והמשמשים לתוך בלנדר / אפשר להשתמש במוט בלנדר - וטוחנים לקבלת פירה.

8. בעזרת חותכן לתפוחים עושים בור בתוך הקאפקייק ומזלפים לתוכו את הפירה בננה.

9. מכינים את הקרם טופו: מערבבים את כל החומרים במשך 1/2 דקה בתוך מעבד מזון, עד שמתקבל קרם יפה ורך. מעבירים את הקרם למקרר למשך שעה עד שיתייצב.

10. ממלאים שק זילוף עם הקרם ומקשטים את הקאפקייקס.

* כשקונים את הטופו יש לשים לב שזה יהיה Firm / Extra Firm - כדי שהקרם יהיה נוקשה. אם נשתמש בגרסת הSoft - הוא יהיה רך מדי ונוזל.

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: