Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

פנקייק תפוחים מקורמלים מקמח כוסמין


פנקייק לראש השנה

השבוע קניתי מחבת פנקייקס חדש וחיפשתי בין המתכונים הישנים שלי מתכון לפנקייק מיוחד. לפני שנה המתכונים שלי עדיין לא היו בריאים ולכן הייתי חייבת לעדכן אותו:

המצרכים לפנקייק:

2 ביצים אורגניות

1 כוס חלב שקדים או אורז או אחר

40 גרם שמן זרעי ענבים או כל שמן בריא אחר

1/8 כוס סירופ אגבה

1 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא

2 כפיות אבקת אפיה

רבע כפית מלח

* אפשר להמיר את התפוחים לאגסים - הטעם של האגסים המקורמלים כל כך חזק שאין צורך אפילו באגבה בתוך הפנקייק עצמו. כמו כן, שילבתי 1/2 כוס שיבולת שועל ופשוט הורדתי 1/2 כוס מהקמח, וזה יצא טעים בטירוף.

לתפוחים המקורמלים:

2 תפוחים

10 גרם שמן קוקוס

כף אגבה

פנקייק מקמח כוסמין

אופן הכנה:

1. תחילה ממיסים את ה30 גרם שמן קוקוס ומניחים בצד לצינון.

2. מכינים את התפוחים: מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.

2. ממיסים את ה10 גרם שמן קוקוס על מחבת ומוסיפים את התפוחים והאגבה. מטגנים על אש גבוהה בערך 10 דקות עד שהם משחימים. מורידים מהאש ומצננים.

3. ועכשיו לבלילה: טורפים ביצים עם החלב שקדים, מוסיפים בהדרגה את השמן קוקוס המומס (שכבר עבר צינון) ואת האגבה.

4. בקערה נפרדת מנפים קמח ומוזגים לתוכו את הנוזלים. טורפים לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים בהדרגה את התפוחים המקורמלים.

5. מטפטפים מעט שמן על המחבת, יוצקים את הבלילה בעזרת מצ