Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

פנקייק תפוחים מקורמלים מקמח כוסמין


השבוע קניתי מחבת פנקייקס חדש וחיפשתי בין המתכונים הישנים שלי מתכון לפנקייק מיוחד. לפני שנה המתכונים שלי עדיין לא היו בריאים ולכן הייתי חייבת לעדכן אותו:

המצרכים לפנקייק:

2 ביצים אורגניות

1 כוס חלב שקדים או אורז או אחר

40 גרם שמן זרעי ענבים או כל שמן בריא אחר

1/8 כוס סירופ אגבה

1 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא

2 כפיות אבקת אפיה

רבע כפית מלח

* אפשר להמיר את התפוחים לאגסים - הטעם של האגסים המקורמלים כל כך חזק שאין צורך אפילו באגבה בתוך הפנקייק עצמו. כמו כן, שילבתי 1/2 כוס שיבולת שועל ופשוט הורדתי 1/2 כוס מהקמח, וזה יצא טעים בטירוף.

לתפוחים המקורמלים:

2 תפוחים

10 גרם שמן קוקוס

כף אגבה

אופן הכנה:

1. תחילה ממיסים את ה30 גרם שמן קוקוס ומניחים בצד לצינון.

2. מכינים את התפוחים: מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.

2. ממיסים את ה10 גרם שמן קוקוס על מחבת ומוסיפים את התפוחים והאגבה. מטגנים על אש גבוהה בערך 10 דקות עד שהם משחימים. מורידים מהאש ומצננים.

3. ועכשיו לבלילה: טורפים ביצים עם החלב שקדים, מוסיפים בהדרגה את השמן קוקוס המומס (שכבר עבר צינון) ואת האגבה.

4. בקערה נפרדת מנפים קמח ומוזגים לתוכו את הנוזלים. טורפים לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים בהדרגה את התפוחים המקורמלים.

5. מטפטפים מעט שמן על המחבת, יוצקים את הבלילה בעזרת מצקת ומטגנים על להבה בינונית עד שמופיעות בועות. הופכים וממשיכים לטגן עוד כמה שניות.

עורמים את הפנקייקס בצלחת אחד על השני כדי שישארו חמים ורכים. אני נוהגת לאכול אותם בלי תוספת נוספת, התפוחים הם ההפתעה המתוקה וזה מספיק. אבל כמובן, אפשר למזוג מעל סירופ אגבה או מייפל טבעי, אפשר לפזר מעט קינמון ואפילו כדורי גלידה/סורבה. כל אחד ומה שהוא אוהב :)

* שיטה טובה לשמור על הפנקייקס חמים עד שמסיימים לטגן את כולם: פשוט לחמם טוסטר אובן ולשמור את הפנקייקס המוכנים בתוך התנור החם.

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: