Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

שוקולד חרובים ביתי


אני עליתי לארץ בגיל 6 מברית המועצות לשעבר, אבל עד היום אני זוכרת את החגיגות של ״נובי גוד״ (שנה חדשה) המפוארות שיצא לי להיות נוכחת בהן. ברוסיה, זהו החג הכי חשוב והכי מושקע, אנשים מקשטים עצי אשוח עם הילדים ומביאים מתנות אחד לשני, זיקוקים, ארוחות משפחתיות עם כל המאכלים הרוסיים כמו אוליבייה או חולודץ. זהו חג מסורתי שגם בארץ מחבר בין כל העולים מברית המועצות ואני בעד להמשיך את המסורת :)

אז לכבוד הארוחה המשפחתית הכנתי כמה קינוחים, נתחיל בשוקולד חרובים שהכנתי במיוחד עבור חמתי וסבתא שלי אשר חולות סכרת, אני רוצה להמתיק להן את השנה. כמו כן, יצא שבדיוק נכנסתי להריון והאמת שזה אחלה קינוח לחודשים הראשונים, כשניסיתי להימנע משוקולד.

מצרכים:

נורא פשוט!

1/4 כוס חמאת קקאו

1/4 כוס אבקת חרובים

תוספות אפשריות:

פטל קפוא

אוכמניות קפואות

שזיפים מיובשים

פולי קקאו קצוצים

קינמון

שוקולד מריר ללא סוכר קצוץ

קניתי קקאו די איכותי לפי מה שאמרו לי בחנות:

אופן הכנה:

1. ממלאים סיר עם מים ובתוכו סיר נוסף, ממיסים את החמאת קקאו ומוסיפים את אבקת החרובים. מערבבים על אש נמוכה עד שמתקבלת תערובת נוזלית חלקה ומבריקה.

2. מעבירים לתוך תבניות שוקולד / מאפינס ומפזרים מעל את התוספות לפי טעמכם האישי.

3. ממתינים כ20 דקות ומכניסים למקרר ל-3 שעות להתקשות מוחלטת.

4. מוציאים מהמקרר, אוכלים ונהנים!

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: