Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

עוגת גזר לבן (Parsnip) ללא גלוטן

אז לכבוד ההלווין שמתקרב נסעתי לשוק האיכרים בשוק הנמל של תל-אביב בשביל לקנות דלעת. על הדרך ראיתי דברים מעניינים כמו גזר לבן, גזר סגול, פטריות שונות, יין פסיפלורה ועוד הרבה דברים מעניינים... אז קניתי גזר לבן והחלטתי להכין עוגה. לגזר יש טעם מאוד דומיננטי ומי שלא מכיר אותו רצוי קודם להכיר את הירק עצמו.

אז מה צריך?

100 גרם שמן קוקוס

150 גרם סוכר קנים אורגני (אני קניתי הפעם סוכר מאוד דק של Alter Eco עם מרקם חולי כזה בפריז, הוא מזכיר מאוד את סוכר הפנלה, אבל הרבה פחות מתוק. אפשר להזמין ב-iHerb או ב-VitaCost).

3 ביצים גדולות

250 גרם קמח תמי תופח ללא גלוטן / 230 גרם קמח כוסמין או שיפון + 2 כפיות אבקת אפיה

250 גרם גזר לבן, קלוף ומגורר

1 תפוח קלוף ומגורר גס

גרידה ומיץ מ-1 תפוז קטן (אני השתמשתי בקלמנטינה)

50 גרם פקאן קצוץ גס

לקרם קוקוס:

1 כוס חלב קוקוס

1 מקל וניל

3 חלמונים

1/4 כוס סירופ לתת אורז

1/3 כוס + 2 כפות קורנפלור

1 כף שמן קוקוס

לציפוי:

1 כף אספרסו טחון

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים מעט תבנית בקוטר של 20 ס״מ.

2. ממיסים את השמן קוקוס והסוכר בתוך סיר קטן, מורידים מהאש ומצננים.

3. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים ומוסיפים כף מתערובת הסוכר תוך כדי ערבול, מוסיפים עוד כף ואז את שאר הכמות וממשיכים לערבל.

מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה ומערבלים היטב.

4. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את הגזר, תפוח, תפוז ופקאן ומערבבים בעזרת כף עץ.

5. מעבירים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 25-30 דקות, עד שהחלק העליון של העוגה עולה בחזרה כאשר לוחצים עליו בקלילות. יש לשים לב שלא לאפות יתר על המידה ולא לייבש את העוגה.

6. להכנת הקרם קוקוס: בעזרת מקצף ידני מקציפים את החלמונים והסירופ לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים להקציף.

7. בסיר קטן מבשלים את החלב קוקוס עם המקל וניל. בסיום מוציאים את המקל ופורסים לשניים, מוציאים את זרעי הוניל ומוסיפים לחלב.

8. עושים השוואת טמפרטורות כדי לא לקבל חביתה: יוצקים 2 כפות מהחלב לתוך תערובת החלמונים וטורפים במהירות. מוסיפים את שאר תכולת הסיר תוך כדי בחישה מתמדת וחזקה.

9. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי טריפה מתמדת. כשהתערובת מסמיכה, מכבים את האש ובוחשים עד שהקרם הופך לצבע צהבהב בהיר ומניחים את הסיר בצד עד להתקררות מוחלטת, בערך חצי שעה.

10. מצפים את העוגה בקרם הקוקוס ומפזרים מעל אספרסו טחון.

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: