Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

עוגיות תות ושוקולד מקמח קוקוס (ללא גלוטן)


איך אני אוהבת את העוגיות קוקוס הקלאסיות שמוכרים כל פסח עוד מאז שאני ילדה... אני זוכרת כשהייתי קטנה, כל השנה הייתי מחכה לפסח בשבילן :) אין כמו קוקוס, במיוחד כשמשלבים קמח קוקוס, פתיתי קוקוס, שמן קוקוס, חלב קוקוס וסוכר קוקוס... מ-ד-ה-י-ם!!! הפעם הכנתי עוגיות קוקוס עם תות מיובש ושוקולד מריר. פסח שמח חברים!

מצרכים:

1 כוס קמח קוקוס

1/2 כוס שמן קוקוס (מומס)

4 ביצים אורגניות

1/2 כוס סוכר קוקוס / 1/4 כוס סירופ אגבה

1/2 כוס חלב קוקוס / חלב שקדים או אורז

1/2 כפית תמצית וניל טבעית

קורט מלח

1/3 כוס תותים מיובשים קצוצים גס

אפשרות: 1/3 כוס שוקולד מריר מצוץ גס (אני השתמשתי ב80%, כי גם התותים מוסיפים הרבה מתיקות)

* פתיתי קוקוס - לקישוט

אופן הכנה:

1. בקערה קטנה טורפים מעט את הביצים, מוסיפים חלב, וניל ושמן קוקוס מומס (אבל לא חם! תנו לו להתקרר על מנת לא לבשל את הביצים).

2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח.

3. מעבירים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים לבלילה אחידה ללא גושים.

4. מוסיפים את התותים והשוקולד.

5. עם הידיים יוצרים כדורים קטנים בערך בגודל של כף, ניתן למעוך מעט את הכדור אך לא יותר מדי אחרת הוא יתפורר. זהו בצק עדין מאוד, מזכיר קצת בצק פריך, לכן צריך לעבוד איתו ממש בזהירות.

6. מניחים את העוגיות על רשת מכוסה בנייר אפיה, ואפים ב-176 מעלות כ-20 דקות. כשהעוגיות מתחילות לקבל צבע זהוב הן מוכנות.

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: