Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

סופגניה גרמנית


Berliner Pfannkuchen הוא מאפה מסורתי בגרמניה הצפונית, אשר מאוד מזכיר את הדונאט והסופגניה שלנו, רק ללא החור מלמעלה. כשביקרנו בברלין טעמנו את הברלינרס מכיוון שאפשר למצוא אותן שם במשך כל השנה, אבל לפי המסורת של פעם היה נהוג להכין את הברלינרס בסילבסטר.

אז אחרי שטעמתי את הברלינר והבנתי שזה ממש אותו טעם של סופגניה, החלטתי להכין את הסופגניה הגרמנית רק יותר ״ישראלית״ ובריאה.

המתכון המקורי:

http://www.diefruehstuecker.de/rezepte/berliner-mit-pflaumenmus_rezept/

המתכון:

300 גרם קמח מלא

20 גרם שמרים

75 מ״ל חלב שקדים/אורז/קוקוס

20 גרם שמן קוקוס

20 גרם סוכר קנים אורגני / סירופ אגבה

קמצוץ של מלח

2 ביצים

100 גרם ריבה ביתית מכל סוג

1 ליטר שמן לטיגון (אני אישית מעדיפה שמן זרעי ענבים או שמן בוטנים, הוא די יקר לטיגון אבל אם כבר טיגון אז שיהיה בריא. אבל אפשר גם שמן קנולה)

אופן הכנה:

1. מניחים את הקמח בקערה.

2. מפוררים את השמרים.

3. מוסיפים את השמרים והחלב לתוך הקמח לסירוגין ומערבבים לבצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים עוד קמח. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים לבצק אחיד.

4. מכסים ונותנים לבצק לתפוח כ-20 דקות במקום חם.

5. לשים לבצק חלק.

6. מכינים כ-12 כדורים שבתוכם כפית ריבה. עם הידיים לוקחים את הקצוות של הבצק ושוב יוצרים צורת כדור.

7. מכסים את הכדורים הממולאים להתפחה נוספת של 20 דקות.

8. מחממים את השמן עד 160 מעלות בסיר גדול ומטגנים את הכדורים כ-2-3 דקות. הופכים ומטגנים צד שני. מניחים על נייר סופג ואפשר לפזר מעט אבקת סוכר ענבים רק בשביל הקישוט.

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: