Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

ברד פודינג מלחם שיפון מתוק


בימים גשומים וקרים אלו, ממש לפני הסילבסטר, אין משהו כייפי יותר מלהתפנק על ברד פודינג שוקולד. האמריקאים נוהגים לאכול אותו בבראנץ׳, ואני רוצה לקחת חלק במסורת, לכן הכנתי את המאפה החם והשוקולדי הזה על הבוקר של יום ראשון הגשום... כייף להתחיל ככה את השבוע...

דרך אגב, Sweet Arleen's זוהי אחת הקונדיטוריות המוכרות שבהן אפשר למצוא ברד פודינג איכותי בטעמים נורא מיוחדים, שווה לבקר בה כשתהיו בארה״ב:

http://www.sweetarleens.com/

אז חוזרים למתכון:

מה צריך?

3 כוסות קוביות לחם - הכי הכי כייף לעשות את זה עם חלה מתוקה. אבל מכיוון שאנחנו בקטע של בריאות פה, הלכתי על לחם שיפון 90% עם חמוציות ואגוזי לוז של ״בית לחם״. אפשר למצוא אצלם לחמים מתוקים נוספים, כמו חלה מכוסמין, שיפון עם צימוקים ועוד:

http://www.betlehem.co.il/he/home

בקיצור, אפשר לקנות לחם מתוק וטעים בכל מאפיה שאתם אוהבים, העיקר שזה לא יהיה הלחם השיפון המלא והדחוס, הוא חייב להיות אוורירי ובהיר.

1/2 כוס חלב שקדים / אורז / סויה

100 גרם שוקולד מריר (אני תמיד הולכת על ה-85%, אבל הוא לא מספיק מתוק, לכן אפשר גם 60% שוקולד)

1/4 כוס סירופ אגבה / לתת אורז / סוכר קנים

1/2 כפית תמצית וניל טבעית

1/2 כוס פטל קפוא

אופן הכנה:

1. חותכים את הלחם לקוביות קטנות בערך כ-1.5 ס״מ.

2. מניחים סיר עם מים ומעליו סיר נוסף ובו ממיסים את השוקולד עם החלב תוך כדי ערבוב. כשהשוקולד נמס, מורידים מהאש, מוסיפים אגבה ווניל ומערבבים לתערובת חלקה.

3. מוסיפים את הפטל ומערבבים.

4. שופכים את כל הלחם לתוך הקערה ומערבבים עם הידיים בעדינות, רק בשביל לכסות את כל הקוביות. ומניחים במקרר למשך 30 דקות על מנת שהלחם יספוג את הנוזלים.

5. מכינים ספלי קרמיקה שאפשר להכניס לתנור, מוציאים את התערובת מהמקרר ומעבירים לספלים.

6. מכניסים את הספלים לתנור שחומם מראש ל176 מעלות, ואופים בערך 15-20 דקות.

* אפשר להגיש עם גלידת סויה או גלידה טבעונית, אבל הכי טוב זה לשפוך עוד שוקולד חם על הפודינג... מה?! אם להתפנק, אז עד הסוף ;)

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: