Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

עוגות אוכמניות ויוגורט מקמח שקדים


עוגה מקמח שקדים

פירות יער... מממ... מזכיר לי את הילדות, איך היינו נוסעים לבית שלנו בכפר ואוספים בגינה את הפטל, תותי הבר, האוכמניות, הדובדבנים... כזאת נוסטלגיה. אם יש משהו שאני באמת מתגעגעת אליו, אז זה זה. אז נכון שאפשר להשתמש גם בפירות יער קפואים, אז זה ממש ממש לא אותו הדבר. אז אני מלכתחילה ממליצה לכל מי שיש לו את האפשרות לקנות אוכמניות טריות, תעשו את זה. למרות שהמתכון הזה עובד גם עם אוכמניות קפואות, בדקתי בעצמי ;)

אז העוגה הזאת מאוד דקיקה אבל הטעם שלה פשוט משגע... אז קדימה, לעבודה!

המתכון:

המצרכים:

1/2 כוס יוגורט עזים (עדיף בטעם תות/מישמש - מאוד מוסיף טעם)

1 ביצה

1/4 כוס סירופ אגבה

1/4 כוס שמן זרעי ענבים (אני מעדיפה לחלק ל-1/8 כוס שמן, ו-1/8 כוס מים פושרים)

1 לימון - גרידה של לימון שלם ומיץ ממחציתו

3/4 כוס קמח כוסמין מלא

1/4 כוס קמח שקדים

1 כפית אבקת אפיה

1 כוס אוכמניות

לפירורים:

2 כפות קמח שקדים

1/2 כפית קינמון

1 כף אגבה

1 כף שמן קוקוס

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה בקוטר של 24 ס״מ. (עדיף לרפד את התחתית שלה בנייר אפיה ולחתוך מסביב לפי התבנית).

2. בתוך קערת המיקסר מכניסים את האגבה והביצה ומקציפים בעזרת מקצף במהירות גבוהה כ-5 דקות עד שמקבלים תערובת תפוחה.

3. בהדרגה מוסיפים את השמן והמים, את היוגורט, גרידת הלימון והמיץ לימון.

4. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הקמחים ואבקת האפיה, ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה בעזרת וו גיטרה.

5. בעזרת לקקן מעבירים את התערובת לתבנית, ומעל מפזרים את האוכמניות. (אם הן קפואות, אז לקחת כל פעם כמות קטנה ולהחזיק מעל הכיור כדי שהנוזלים ירדו).

6. מכינים את הפירורים: את כל התערובת מערבבים עם הידיים, נכון זה יוצא נורא דביק, אבל זה המרקם הנכון. מפזרים כמויות קטנות מעל העוגה באופן אחיד, אין צורך לכסות את כולה).