Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

עוגות אוכמניות ויוגורט מקמח שקדים


פירות יער... מממ... מזכיר לי את הילדות, איך היינו נוסעים לבית שלנו בכפר ואוספים בגינה את הפטל, תותי הבר, האוכמניות, הדובדבנים... כזאת נוסטלגיה. אם יש משהו שאני באמת מתגעגעת אליו, אז זה זה. אז נכון שאפשר להשתמש גם בפירות יער קפואים, אז זה ממש ממש לא אותו הדבר. אז אני מלכתחילה ממליצה לכל מי שיש לו את האפשרות לקנות אוכמניות טריות, תעשו את זה. למרות שהמתכון הזה עובד גם עם אוכמניות קפואות, בדקתי בעצמי ;)

אז העוגה הזאת מאוד דקיקה אבל הטעם שלה פשוט משגע... אז קדימה, לעבודה!

המתכון:

המצרכים:

1/2 כוס יוגורט עזים (עדיף בטעם תות/מישמש - מאוד מוסיף טעם)

1 ביצה

1/4 כוס סירופ אגבה

1/4 כוס שמן זרעי ענבים (אני מעדיפה לחלק ל-1/8 כוס שמן, ו-1/8 כוס מים פושרים)

1 לימון - גרידה של לימון שלם ומיץ ממחציתו

3/4 כוס קמח כוסמין מלא

1/4 כוס קמח שקדים

1 כפית אבקת אפיה

1 כוס אוכמניות

לפירורים:

2 כפות קמח שקדים

1/2 כפית קינמון

1 כף אגבה

1 כף שמן קוקוס

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אפיה בקוטר של 24 ס״מ. (עדיף לרפד את התחתית שלה בנייר אפיה ולחתוך מסביב לפי התבנית).

2. בתוך קערת המיקסר מכניסים את האגבה והביצה ומקציפים בעזרת מקצף במהירות גבוהה כ-5 דקות עד שמקבלים תערובת תפוחה.

3. בהדרגה מוסיפים את השמן והמים, את היוגורט, גרידת הלימון והמיץ לימון.

4. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הקמחים ואבקת האפיה, ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה בעזרת וו גיטרה.

5. בעזרת לקקן מעבירים את התערובת לתבנית, ומעל מפזרים את האוכמניות. (אם הן קפואות, אז לקחת כל פעם כמות קטנה ולהחזיק מעל הכיור כדי שהנוזלים ירדו).

6. מכינים את הפירורים: את כל התערובת מערבבים עם הידיים, נכון זה יוצא נורא דביק, אבל זה המרקם הנכון. מפזרים כמויות קטנות מעל העוגה באופן אחיד, אין צורך לכסות את כולה).

7. אופים כ-35-45 דקות, עד שהעוגה זהובה והפירות מבעבעים.

(רצוי להפעיל רק את החימום התחתון בתנור על מנת שהעוגה תתאפה טוב מבפנים, והתבנית על רשת החימום תהיה במפלס האמצעי. לשים עין שלא תישרף מלמטה, כל תנור עובד בצורה שונה).

והנה קיבלנו עוגה בריאה, כמעט ללא סוכר, שמכילה בפנים הרבה מרכיבים בריאים כמו היוגורט עזים, שתורם למערכת החיסונית, קוטל וירוסים, מתעכל טוב ותורם לעלייה בצריכת הסידן, הוא מקור טוב לחלבון וחשוב לבניית הרקמות. אגלה לכם סוד: בעלי לא סובל מוצרי חלב/עזים, לא יכול לסבול אפילו את הריח, אבל כשהכנתי את העוגה הזאת, הוא פירק חצי ממנה בלי לדעת אפילו ממה היא מורכבת, פשוט כי היא לו טעים.

אז שתהיה לכם ארוחה בריאה וטעימה ;)

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: