Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

מאפינס גזר מקמח אפונה צהובה


מאפינס מאפונה צהובה

היום הוזמנתי למסיבת רווקות של חברה טובה שלי וכמובן שאני לא יכולה להגיע בידיים ריקות... חוץ מהמתנה הכנתי לה מאפינס גזר אבל לא פשוטים, אלא מקמח אפונה צהובה! הבחורה הזאת ממש בקטע של בריאות; חלבונים, בלי סוכר וכמה שיותר פירות וירקות... בטוחה שהיא תאהב אותם :)

אז מה צריך?

300 גרם קמח אפונה צהובה

100 גרם קמח חיטה מלאה

150 מ״ל שמן (בערך 2/3 כוס)

140 מ״ל מים (טיפה פחות מ-2/3)

2 כפות רכז חרובים (אפשר כמובן להמתיק יותר ולהשתמש באגבה או סילאן או דבש)

3 ביצים אורגניות גדולות

1 כפית תמצית וניל אורגנית

300 גרם גזר קלוף ומגורר גס (בערך 4 גזרים גדולים)

2 כפיות סודה לשתיה

קורט מלח

1 כפית קינמון

1/4 כפית מוסקט טחון

1/8 כפית ציפורן טחון

1/2 כוס אגוזים (פקאנים, לוז, אגוזי מלך - לפי טעמכם האישי)

1/2 כוס פירות יבשים (תאנים, משמשים, צימוקים - לפי טעמכם האישי)

אני השתמשתי בקמח אפונה צהובה של ״אופק מן הטבע״

מאפינס מקמח אפונה

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה את הקמחים, המלח והסודה.

2. בקערה נפרדת מקציפים ידנית את הביצים, מוסיפים את החרובים, הוניל, השמן והמים ובוחשים לתערובת אחידה.

3. מעבירים את הרטובים ליבשים ומוסיפים את הגזר, מערבבים היטב. מוביפים את האגוזים והפירות היבשים ומערבבים לבלילה אחידה וקצת סמיכה.

4. מחל