• הודליה כצמן

פנקייק תפוחים מקמח אפונה צהובה


היום חברה שלי סיפרה לי שאצלם בגרמניה יש מאכל מסורתי שנקרא: Apfelkuechle, שילוב בין פנקייק לדונאט. חותכים את התפוחים לפרוסות דקות, טובלים בבלילת הבצק ומטגנים על מחבת עם שמן.

ואז... מצאתי את המתכון הזה: פנקייק מקמח אפונה צהובה:

http://mykitchenaffair.blogspot.co.il/2013/02/pea-flour-pancakes-with-apple-ring.html

אז חשבתי, אם כבר להתפנק, אז להתפנק בריא ושילבתי בין השניים:

המצרכים:

1 כוס קמח אפונה צהובה

1 כוס קמח כוסמין מלא

1/2 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתיה

1 ביצה

1 כוס חלב שקדים / אורז

1/2 כוס יוגורט עזים (אני משתמשת ביוגורט של מחלבת טל בטעם תות / אפרסק - ביוגורט הזה אני הכי פחות מרגישה את הטעם לוואי של החלב עזים וגם אין צורך להוסיף סוכר למתכון)

2 כפות שמן זרעי ענבים / בוטנים / קנולה

2 תפוחים

אופן הכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, אבקת האפיה, הסודה וטיפה מלח.

2. בקערה נפרדת טורפים את הביצה, מוסיפים חלב ויוגורט וממשיכים לטרוף.

3. מוסיפים את השמן ומערבבים.

4. יוצרים גומה במרכז הקמח ויוצקים את הרטובים פנימה תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב לבלילה חלקה ללא גושים.

5. מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה בעזרת סכין מיוחדת ופורסים לחתיכות בעובי של 1/2 ס״מ.

6. משמנים ומחממים מחבת פנקייקים, מניחים את פרוסות התפוחים ומטגנים על אש נמוכה, עד שהתפוח הופך לרך ואז הופכים.

* אם רוצים תפוחים מקורמלים מכינים תערובת: 1 כפית שמן קוקוס נמס, 1/2 כפית קינמון, 1 כפית סירופ אגבה, מערבבים וטובלים את התפוח בתערובת לפני שמניחים על המחבת.

7. כשהתפוח רך משני הצדדים וטיפה תפס צבע, שופכים כף של בלילה מעליו, לתת לבלילה גם לנזול מסביב לתפוח, לעטוף אותו כמו פנקייק. מטגנים עד שמופיכות בועות, והופכים. ממשיכים לטגן מעט ומורידים מהאש. מניחים את הפנקייקס אחד על השני על מנת לשמור על החום. אם ממש קר, ניתן לחמם טוסטר אובן ולשמור אותם בינתיים בפנים עד שמסיימים את כל הנגלות.

שיהיה בתיאבון!

#עלהמחבת #חגים