• הודליה כצמן

מלכת השוקולד הטבעונית / ללא גלוטן: בראוניז שוקולד עם מוס טופו שוקולד מריר


עוגת מוס טופו בראוניז שוקולד טבעונית ללא גלוטן

מצרכים:

לשכבת הבראוניז:

1/2כוס שמן קוקוס מומס

1/2כוס שמן זרעי ענבים / כל שמן בריא אחר

1כוס סוכר קוקוס / או 1/4 כוס אריתריתול או סטיביה

4ביצי חופש אורגניות / או 4 כפות פשתן טחון + 12 כפות מים

2כפיות תמצית וניל טהורה

1כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן

1כוס אבקת קקאו אורגנית

1/2כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

*אופציה: 1/2 כוס שוקולד צ׳יפס מריר

.

לשכבת מוס טופו שוקולד:

1יח׳ (350 גרם) טופוFIRM 

1/2כוס שוקולד מריר (70%-85%)

1/2כוס חמאת קשיו / לוז / שקדים

2כפות שמן קוקוס מומס

2כפות משקה קוקוס / שקדים 

1כפית מיץ לימון סחוט

1כפית תמצית וניל טהורה

.

לשכבת השוקולד המריר:

50גרם שוקולד מריר (70%-85%)

2כפות משקה קוקוס / שקדים

.

אופן הכנה:

1.מכינים את הבראוניז: טורפים את השמנים עם הסוכר.

2.מוסיפים את הוניל והביצים אחת אחת וממשיכים לטרוף.

3.בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת הקקאו ואבקת האפייה.

4.מאחדים בין התערובות ומסיספים את השוקולד צ׳יפס.

5.משמנים תבנית עגולה 16-20 ס״מ ומעבירים לתוכה את הבלילה.

6.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואופים במשך 10-15 דקות.

7.מצננים ומכינים בינתיים את שכבת הטופו: ממיסים את השוקולד בבן-מארי.

מעבירים את הטופו למעבד מזון / בלנדר, מוסיפים את שאר המרכיבים, שופכים מעל את השוקולד המומס ומפעילים למשך 3 דקות עד שמתקבלת תערובת חלקה וללא גושים.

8.יוצקים את הבלילה מעל תחתית הבראוניז, משטחים ומעבירים למקרר למשך 5-6 שעות.

9.ממיסים את השוקולד המריר עם קרם הקוקוס ויוצקים מעל שכבת הטופו.



#עוגות #שוקולד #מוס #טבעוני #בראוניז #ללאגלוטן