• הודליה כצמן

גרנולה חמאת בוטנים ושוקולד


אז לאחרונה התחלתי להתעניין בדיאטה לפי סוג דם. קוראת מחקרים וספרים בנושא ומתחילה לשלב

את הדיאטה באורח החיים שלי. אז אחד הדברים היותר כייפיים שקראתי שבוטנים נחשבים למזון על או איך שהם קוראים לזה ״מזון אשר יכול לשמש כתרופה״ לסוג הדם שלי. מדהים, לא?! אני חולה על בוטנים, חמאת בוטנים, במבה... הכל! החיסרון היחיד בהם שהם מאוד משמינים, והם גורמים לליחה. אבל מדי פעם מותר וצריך להתפנק :)

מצרכים:

3 כוסות שיבולת שועל עבה

1/4 כוס גרעיני דלעת

1/4 כוס גרעיני חמניה

3/4 כוס בוטנים לא קלוים

1/4 כוס בננה מיובשת

3 כפות קקאו אורגני

1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית ללא סוכר

1/3 כוס דבש או מייפל

1/4 כוס שמן קוקוס מומס

1 מקל וניל

100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את חמאת הבוטנים, שמן הקוקוס המומס, הקקאו, הוניל והדבש למשחה אחידה.

2. מוסיפים את השיבולת שועל, הגרעינים, הבוטנים והבננה ומערבבים היטב.

3. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית אפיה ומעבירים לתוכה את הגרנולה.

4. אופים במשך 30 דקות כאשר כל 10 דקות הופדים ומערבבים את הגרנולה בעזרת כף עץ.

5. כאשר מוציאים את הגרנולה מהתנור, ישר מפזרים מעליה את קוביות השוקולד. אני נוהגת להשתמש בשוקולד מריר 85%, מכיוון שהוא פחות מתוק ובריא יותר. חשוב שהגרנולה תהיה חמה כשעושים את זה כדי להמיס את השוקולד ולערבב מאט.

6. אפשר לאחסן את הגרנולה עד 3 שבועות בטמפ׳ החדר.

#גרנולה

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: