• הודליה כצמן

עוגת ג׳ינג׳רברד שוקולד ופירות יבשים


מצרכים: 180 גרם שמן זרעי ענבים או שמן אגוזי מלך

100 גרם סוכר קוקוס

80 גרם סירופ קוקוס

250 גרם משקה שקדים או אגוזי לוז

2 ביצי חופש אורגניות

180 גרם קמח שיפון מלא

100 גרם קמח שקדים

30 גרם אבקת קקאו אורגני

1 ו-1/4 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום

1 ו-1/2 כפיות קינמון טחון

1 ו-1/2 כפיות ג׳ינג׳ר טחון

1 כפית אניס טחון

1 כפית כוסברה טחונה

1/2 כפית הל טחון

1 ו-1/2 כוסות פירות יבשים קצוצים: חמוציות, צימוקים, משמש, שזיפים, תאנים, תמרים, אוכמניות

1/2 כוס שוקולד מילקה/אוריאו קצוץ

לקישוט:

כדורי שוקולד מילקה אוריאו

אופן הכנה:

1. מערבבים את השמן עם התבלינים.

2. טורפים את הביצים.

3. יוצקים פנימה את תערובת התבלינים ומשקה השקדים ומערבבים.

4. מוסיפים קמח, סוכר, סירופ קוקוס, קקאו ואבקת אפיה וממשיכים לערבב.

5. מוסיפים את הפירות היבשים והשוקולד הקצוצים לתוך התערובת ומערבבים.

6. משמנים ומקמחים תבנית אפיה עגולה בקוטר 16-20 ס״מ ויוצקים פנימה את הבלילה.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא לח עם פירורים.

8. מקשטים את העוגה עם כדורי שוקולד אוריאו, אבקת סוכר קוקוס, חמוציות קפואות, פירות יבשים, שקדים ואגוזים.

#עוגות #שוקולד