• הודליה כצמן

בראוניז קטו ריקוטה מושלם לפסח, עם קמח שקדים ללא גלוטן

Updated: Jun 24



מצרכים לבראוניז:

1 כוס קמח שקדים

6 ביצים

2/3 כוס סוכר קוקוס

10 כפות שמן קוקוס מומס

200 גרם שוקולד מריר 70%-90%

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

מצרכים לשכבת גבינה:

500 גרם גבינת ריקוטה לאפייה

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

2 כפות סירופ אגבה / כל ממתיק שיש לכם בבית

לדיאטת קטו: אריתריתול / מונק / סטיביה

תוספות אופציונאליות:

½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס

½ כוס שוקולד צ׳יפס

אופן הכנה:

1. מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים את כל המצרכים ומאחסנים במקרר.

2. ממיסים את השוקולד המריר עם שמן הקוקוס ומניחים בצד.

3. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קרם בהיר וחלק.

4. מוסיפים את הוניל, המלח, אבקת האפייה והשקדים ומערבבים היטב.

5. יוצקים מעל את השוקולד המומס וממשיכים לערבב.

6. יוצקים מחצית מהבלילה לתוך תבנית מרובעת 20X30 ס״מ.

7. מורחים מעל את תערובת הגבינה, ומעל שופכים את תערובת השוקולד הנותרת.

8. מציירים ספירלות בעזרת קיסם או מזלג, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.

9. אופים במשך 25-30 דקות או עד שהעוגה תופחת מעט ומתקשה מלמעלה.



#קטו #שוקולד #פסח #ללאגלוטן #בראוניז #עוגות #שבועות #קטו