• הודליה כצמן

עוגת‭ ‬תה‭ ‬ירוק‭ ‬מאצ’ה‭ ‬‭ ‬מקמח‭ ‬קוקוס‭ ‬ושקדים ללא גלוטן‭


תבנית: 10X16 ס״מ

תנור: 200 מעלות

זמן אפיה: 8 דקות

מצרכים‭ ‬לעוגה‭:‬

3 ‬ביצים‭ ‬אורגניות‭ ‬בטמפ‮'‬‭ ‬החדר

2 ‬חלבונים‭ ‬מביצים‭ ‬אורגניות‭ ‬בטמפ‮'‬‭ ‬החדר

1/2‭‬ כוס‭ ‬סוכר‭ ‬קוקוס‭

2‭‬ כפות‭ ‬סירופ‭ ‬קוקוס / דבש

1/2‬ כוס‭ ‬קמח‭ ‬שקדים

½2 כפיות‭ ‬אבקת‭ ‬תה‭ ‬ירוק‭ ‬מאצ’ה

1/8‬ כוס‭ ‬קמח‭ ‬קוקוס‭ ‬

1/8‬ כפית‭ ‬אבקת‭ ‬אפיה‭ ‬ללא‭ ‬אלומיניום

אופן‭ ‬הכנה‭:‬

1. מקציפים ‬את החלבונים‬‭ ‬על‭ ‬מהירות‭ ‬נמוכה‭-‬בינונית‭ ‬עד‭ ‬שמתקבלת‭ ‬קצפת‭ ‬יציבה ומניחים בצד.

2. טורפים את הביצים עם ‬אבקת‭ ‬האפיה‭ ‬והסירופ‭ ‬קוקוס‭ ‬על‭ ‬מהירות‭ ‬בינונית‭-‬גבוהה‭.‬

3. מנפים‭ ‬את‭ ‬קמח‭ ‬הקוקוס‭ ‬לתוך‭ ‬תערובת‭ ‬הביצים‭ ‬ומערבבים‭.‬

4. מקפלים‭ ‬בעדינות‭ ‬1/3‭ ‬מתערובת‭ ‬החלבונים‭ ‬לתוך‭ ‬הבלילה, מאחדים‭ ‬ומוסיפים‭ ‬את‭ ‬שאר החלבונים‭. ‬מערבבים‭ ‬בעדינות‭.‬

5. ‬מעבירים‭ ‬את‭ ‬הבלילה‭ ‬לתוך‭ ‬תבנית‭ ‬האפיה, ואופים‭ ‬בחום‭ ‬של‭ ‬200‭ ‬מעלות‭ ‬במשך‭ ‬8‭ ‬דקות. ‬

‭*‬ שימו‭ ‬לב! העוגה‭ ‬לא‭ ‬תופחת, לכן, אם‭ ‬תרצו‭ ‬להכין‭ ‬עוגת‭ ‬שכבות‭ - ‬יש‭ ‬להכפיל‭ ‬את‭ ‬כמות

המצרכים‭ ‬ולאפות‭ ‬את‭ ‬העוגות‭ ‬ב-2 תבניות‭ ‬נפרדות‭, ‬ולאחר‭ ‬מכן‭ ‬יש‭ ‬לפרוס‭ ‬ל-4 שכבות‭.‬

מצרכים‭ ‬לקרם‭ ‬קוקוס‭:‬

2 פחיות‭ ‬קרם‭ ‬קוקוס‭ ‬22%‭ ‬שומן‭ ‬ששהה‭ ‬במקרר‭ ‬במשך‭ ‬4-5‭ ‬ימים‭ ‬לפני‭ ‬השימוש

2 ‬כפות‭ ‬סירופ‭ ‬קוקוס‭ ‬

1 כפית‭ ‬תמצית‭ ‬וניל

1 ‬כפית‭ ‬גרידת‭ ‬לימון

אופן‭ ‬הכנה‭:‬

1. ‬פותחים‭ ‬את‭ ‬הפחיות‭ ‬מהחלק‭ ‬התחתון‭ ‬שלהן, משתמשים‭ ‬רק‭ ‬בקרם‭ ‬המוצק‭.‬

2. מערבבים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬החומרים‭ ‬בעזרת‭ ‬כף‭.‬

3. ‬מרכיבים‭ ‬את‭ ‬העוגה‭.‬

לקישוט: ‬

אגוזי‭ ‬מלך‭ ‬קצוצים

שבבי‭ ‬קוקוס

#עוגות #חגים #דבש