• הודליה כצמן

עוגת ריקוטה קנולי איטלקית

Updated: Jun 24


מצרכים לתחתית:

2 כוסות וופל כוסמין חרובים

7 כפות שמן קוקוס מומס

לשכבת גבינה:

200 גרם גבינת ניו יורק

250 גרם גבינת ריקוטה

2 כפות קמח כוסמין

1 כוס סוכר קנים אורגני

2 כפות גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל טהורה

1/2 כוס שוקולד צ׳יפס 66%

לגלילי וניל:

200 מ״ל קרם קוקוס 22% שומן

1 מיכל שמנת מתוקה

1 פודינג וניל צרפתי

20 יח׳ גלילי וופל

1/2 כוס שוקולד צ׳יפס

אופן הכנה:

1. מכניסים את הוופל חרובים ושמן הקוקוס בתוך מעבד מזון ומפעילים למשך 3 דקות.

משטחים את הפירורים בתוך תבנית עגולה 16 ס״מ. מכניסים למקרר.

2. בתוך קערת מיקסר מערבלים את גבינת הריקוטה, גבינת הניו-יורק, הסוכר והקמח כוסמין על מהירות בינונית למשך 5 דקות.

3. מוסיפים את תמצית הוניל, גרידת הלימון וביצים אחת אחת בכל פעם וממשיכים לערבל.

4. מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומערבבים.

5. יוצקים את הבלילה מעל תחתית הוופל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות. בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים.

6. אופים במשך 70-80 דקות או עד שקצוות העוגה משחימים והמרכז עדיין רוטט.

7. מכינים את הקרם: מכניסים את כל המרכיבים לתוך קערת מיקסר ומפעילים למשך 5 דקות או עד שמתקבל קרם סמיך.

8. משתמשים במחצית הקרם וממלאים את גלילי הוופל בקרם ומפזרים שוקולד צ׳יפס מעל.

9. את הקרם הנותר מורחים מעל העוגה ומקשטים מעל על גלילה הוופל והשוקולד צ׳יפס.

* ניתן לאחסן את העוגה במקרר עד 3 ימים.

#עוגות