• הודליה כצמן

דונאטס סלק שוקולד טבעוני מקמח קינואה

Updated: Jun 24


מצרכים:

1 כוס קמח קינואה

¼ כוס קמח שקדים

2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום

2 כפות קקאו אורגני

½ כוס שוקולד צ׳יפס מריר

1 כוס סלק מבושל (2-3 בינוניים)

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון

½ כוס סירופ מייפל / ¼ כוס סירופ אגבה

2 כפות ממרח שקדים (שקדימון)

½ כוס מחית תפוחי עץ ללא סוכר

1/3 כוס קרם קוקוס סמיך 20% שומן

אופן הכנה:

1. מערבבים את הקמחים, אבקת האפיה, הקקאו והקינמון.

2. מכניסים את הסלק לתוך בלנדר ומפעילים למשך 5 דקות.

3. מוסיפים את מחית התפוחים, הסירופ, השקדימון, קרם הקוקוס והוניל ומפעילים את הבלנדר לעוד דקה.

4. מעבירים את התערובת היבשה לתוך תערובת הסלק ומערבבים היטב עד שהחומרים מתאחדים היטב.

5. מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומערבבים בעזרת כף עץ.

6. משמנים תבניות עגולות לדונאטס ומעבירים לתוכן את הבלילה.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 12 דקות או עד שקיסם יוצא לח עם פירורים.

(שימו לב! כל תנור מתנהג שונה, לכן תעקבו אחרי המרקם. אל תייבשו את הדונאטס )

8. מכינים מילויים וציפויים לטעמכם ומקשטים את הדונאטס. חג חנוכה שמח!!!

#דונאטס