• הודליה כצמן

עוגת אגסים קיצית עם ממתיק דבשת החרוב

Updated: Jun 24


1 כוס שמן קוקוס מומס 5 אגסים 1/2 כוס סירופ דבשת החרוב 1/4 כוס סוכר קוקוס 4 ביצי חופש אורגניות 1 ו-1/3 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים 2/3 כוסות קמח כוסמין מלא 2 כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום 2 כפות קינמון טחון 1 כפית מוסקט טחון 1/2 כפית ציפורן טחון 1 כפית הל טחון 1 כפית אניס טחון 1 כפית כוסברה טחונה 1/4 כפית מלח 2 כפיות תמצית וניל תחליפים: למתכון ללא גלוטן: ניתן להמיר את הקמח כוסמין בקמח ללא גלוטן לעוגות / קמח תמי למתכון ללא סוכר: ניתן להשתמש בסירופ לתת אורז / יאקון למתכון פשוט יותר: ניתן להמיר את שמן הקוקוס בשמן חמניות או קנולה, את סוכר הקוקוס בסוכר סלק או סוכר קנים, דבשת החרוב ניתן להמיר במייפל או אגבה. לציפוי: כדור גלידה וניל * העוגה הכי טעימה כשהיא חמה מהתנור + כדור גדלידה וניל * חשוב לדעת: המתכון הוא ל-2 תבניות עגולות בקוטר 16 ס״מ - מיועד לעוגת 2 שכבות (באמצע ניתן למרוח קרם וניל) או להגדיל את התבנית ל-25-30 ס״מ. אופן הכנה: 1. 2.5 אגסים פורסים לרבעים יפים - לקישוט העוגה מעל. 2. 2.5 אגסים פורסים לקוביות קטנות - ומוסיפים בהמשך לבצק. 3. מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים בתוך קערת מיקסר על מהירות גבוהה במשך 10 דקות עד שמתקבל קצף נוקשה. 4. מעבירים את הקצף לקערה נפרדת. 5. לתוך קערת המיקסר מכניסים את שמן הקוקוס, הסירופ, הוניל והסוכר ומערבלים במשך 5 דקות. 6. מוסיפים בהדרגה את החלמונים תוך כדי ערבול. 7. בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים וכל התבלינים ומוסיפים לתוך קערת הערבול. מאחדים בין התערובות. 8. מוסיפים את האגסים הקצוצים ומערבבים. 9. משמנים תבנית אפייה ויוצקים לתוכה את הבלילה. אם התבנית קטנה - מפרידים את הבלילה ל-2 תבניות. 10. מסדרים מעל את האגסים. 11. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 50-60 דקות או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים. * שימו לב: לא לייבש יותר מדי את העוגה. * מקשטים מעל עם אבקת סוכר, שקדים קלופים וגלידה.

#עוגות