• הודליה כצמן

עוגיות שקדים ותאנים


העוגיות האלה כל כך פשוטות להכנה והן גם לא מרכיבות הרבה מצרכים. הכנתי אותן בטעות כשניסיתי לעשות עוגיות שקדים קשות כמו בצק חול. במקום זה יצאו לי עוגיות כל כך רכות ונימוכות ועם טעם של גן עדן בפה. מאוד ממליצה!

המתכון:

המצרכים:

2 ו-1/4 כוסות קמח שקדים

1 מקל קינמון

1/4 כוס סירופ מייפל או דבש

2 חלבוני ביצה

גרידה מ-1/2 לימון

6 תאנים מיובשות / טריות

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים טיפה עם שמן זרעי ענבים וסופגים את השמן הנותר עם מגבת נייר.

2. מקציפים את החלבונים והאגבה במשך כ-5 דקות עד שמתקבל קצף לבן עדין.

3. מוסיפים את הוניל וגרידת הלימון ומקציפים עוד דקה.

4. מוציאים את הקערה מהמיקסר ובהדרגה מוסיפים את הקמח השקדים בתנועות קיפול עדינות כדי לא להרוס את המרקם הרך של החלבונים. מערבבים רק עד שהקמח נבלע סופית בתערובת, לא יותר מזה.

5. בעזרת כפית יוצרים עיגולים לא מושלמים על גבי התבנית, עם ריווח של 5 ס"מ בין עוגיה לעוגיה.

6. חותכים את התאנים לרצועות דקות ומניחים בעדינות מעל העוגיה.

7. אופים בין 8-10 דקות. שימו את התבנית במפלס האמצעי בתנור ולשים לב שהן לא נשרפות לא מלמטה ולא מלמעלה.

אפיה מהנה ותכתבו איך היה בתגובות ;)

#עוגיות

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: