• הודליה כצמן

עוגת טחינה מייפל ופקאן


כל ארוחת שישי טובה חייבת להסתיים בקינוח טוב 🥧 אני באופן אישי מאוד אוהבת טחינה והחלטתי שהפעם השולחן שלי יכלול מגוון מנות עם טחינה כמו תירס על האש, חציל קלוי, גזר אפוי ובטטה עם שמן זית וטחינה שום ולימון. וכמובן לקינוח עוגת טחינה מייפל ופקאן מקמח שיפון מלא. אז מה צריך? 1 כוס קמח שיפון מלא 2 ביצי חופש אורגניות 1/4 כוס סירופ מייפל 1/4 כוס סוכר קוקוס 1 כפית תמצית וניל 1/3 כוס שמן אגוזי מלך/זרעי ענבים/זית 1/3 כוס מים 1/3 כוס טחינה גולמית מעודנת משומשום מלא של בארכה 1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום 1/2 כוס פקאן קלוי לזילוף: 1/2 כוס מייפל אופן הכנה: טורפים את הביצים. מוסיפים את השמן, המייפל, הסוכר, המים, הטחינה והוניל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים לבלילה חלקה ואחידה. קוצצים פנימה את הפקאן הקלוי ומעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות במשך 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא לח עם פירורים. מוציאים את העוגה מהתנור ומזלפים בסירופ מייפל.