• הודליה כצמן

עוגת מולסה וג׳ינג׳ר מקמח שיפון מלא


תבנית‭:‬‭ ‬אינגליש‭ ‬קייק

תנור‭:‬‭ ‬180‭ ‬מעלות

זמן‭ ‬אפיה‭:‬‭ ‬45-50‭ ‬דקות

מצרכים‭:‬

2 כוסות‭ ‬קמח‭ ‬שיפון‭ ‬מלא

1 ביצה‭ ‬אורגנית

1 ‬כפית‭ ‬אבקת‭ ‬אפיה‭ ‬ללא‭ ‬אלומיניום

½1‭ ‬כפיות‭ ‬ג'ינג'ר‭ ‬טחון

2 כפיות‭ ‬קינמון‭ ‬טחון

1/4‬ כפית‭ ‬ציפורן‭ ‬טחון

1/4‬ כפית‭ ‬מוסקט‭ ‬טחון

1/4‬ כפית‭ ‬מלח‭ ‬

1 ‬כפית‭ ‬תמצית‭ ‬וניל‭ ‬טהורה

1/2‭‬ כוס‭ ‬מולסה‭ ‬אורגנית‭ ‬

1/4‬ כוס‭ ‬דבש‭ ‬טהור

3/4‭‬ כוס‭ ‬תה‭ ‬ארל‭ ‬גריי‭ ‬חזק‭ ‬מאוד

1/2‬ כוס‭ ‬שמן‭ ‬זרעי ענבים

1/3‭‬ כוס‭ ‬סוכר‭ ‬קוקוס‭ ‬

אופן‭ ‬הכנה‭:‬

1. ‬מערבבים‭ ‬את‭ ‬הקמח‭, ‬אבקת‭ ‬האפיה‭, ‬המלח‭ ‬ושאר‭ ‬התבלינים‭ ‬ומניחים‭ ‬בצד‭.‬

2. בקערה‭ ‬נפרדת‭ ‬מערבבים‭ ‬את‭ ‬המולסה‭, ‬הדבש‭ ‬והתה‭ ‬החם‭ ‬עד‭ ‬שהמולסה והדבש‭ ‬נמסים‭ ‬ומתאחדים‭.‬

3. ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬השמן‭ ‬‬וסוכר‭ ‬הקוקוס‭ ‬ומערבבים‭ ‬היטב‭.‬

4. בקערה‭ ‬נוספת‭ ‬טורפים‭ ‬את‭ ‬הביצה‭ ‬והוניל‭ ‬לקרם‭ ‬בהיר‭ ‬ותפוח‭. ‬

5. ‬מאחדים‭ ‬את‭ ‬תערובת‭ ‬המולסה‭ ‬עם‭ ‬תערובת‭ ‬הקמח‭ ‬בעזרת‭ ‬כף‭ ‬עץ‭.‬

6. ‬מקפלים‭ ‬בעדינות‭ ‬את‭ ‬הביצה‭ ‬התפוחה‭ ‬לתוך‭ ‬הבלילה‭ ‬ומערבבים‭ ‬רק‭ ‬עד שהחומרים‭ ‬מתאחדים‭.‬

7. ‬מעבירים‭ ‬לתוך‭ ‬תבנית‭ ‬אינגליש‭ ‬קייק‭ ‬ואופים‭ ‬במשך‭ ‬45-50‭ ‬דקות‭ ‬בתנור‭ ‬שחומם‭ ‬מראש‭ ‬ל‭-‬180‭ ‬מעלות‭.‬

8. ‬מגישים‭ ‬חם‭ ‬עם‭ ‬גלידה‭ ‬או‭ ‬יוגורט‭ ‬בצד‭.‬

‭*‬משתלב‭ ‬מצויין‭ ‬עם‭ ‬גלידת‭ ‬‮"‬דבש‮"‬‭ ‬המופיעה‭ ‬בעמוד‭ ‬האחרון‭.‬

#דבש #עוגות #חגים