• הודליה כצמן

KUGELHOPF מיני קוגלהוף מקמח כוסמין


השבוע חזרנו מאלזס, וכרגיל חזרתי עם המון השפעה, אחרי כל הטעימות שעשיתי במסע הקולינרי שלי שם.

העוגה המסורתית של Alsace זוהי עוגת הקוגלהוף. בכל מאפיה ובכל פינה אפשר למצוא אותה. אפילו אפשר לקנות תערובת מוכנה לאפיה בבית. אבל הכי התלהבתי מהתבניות הקרמיקה המיוחדות בשביל אפיית העוגה המסורתית הזאת. הייתי חייבת לקנות אחת כזאת.

למסע הקולינרי שלי באלזס כנסו לכאן.

אז הייתי חייבת לנסות להכין אחת כזאת בריאה.

מצרכים:

1 וחצי כפית שמרים יבשים

2 כפות מים רותחים

1 כוס חלב דל לקטוז

7 כפות שמן קוקוס

6 כפות סוכר קנים אורגני טהור

3 ורבע כוסות קמח כוסמין

2 ביצים אורגניות

1 כוס צימוקים

גרידה מ-1 לימון

שקדים מולבנים פרוסים לקישוט

אופן הכנה:

1. לשפוך את המים הרותחים על השמרים ולערבב במהירות במשך כמה שניות. לכסות במגבת ולהניח בצד ל-10 דקות.

2. בתוך סיר קטן לחמם את החלב, הסוכר קנים והשמן קוקוס, עד שהשמן והסוכר נמסים.

3. מניחים את הקמח בתוך קערת מיקסר, ויוצרים חור, לתוכו שופכים את השמרים, מערבבים מעט.

4. תוך כדי ערבול, שופכים לתוך הקערה את החלב החם.

5. מוסיפים את שני הביצים ומערבבים היטב לבצק אחיד ודביק. מפזרים את הצימוקים מעל ומערבבים בעזרת כף עץ.

6. משמנים את תבניות האפיה. מניחים את השקדים בתחתית, וממלאים בבצק (את הקטנות ממלאים בבצק עד החצי. ואם זאת תבנית עוגה שלמה, אז את כל הבלילה). מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חם ולח למשך שעתיים.

7. אחרי שעתיים, מחממים את התנור ל-200 מעלות. ואופים את הקוגלים הקטנים 10 דקות, ואם זאת עוגה גדולה אז 15 דקות.

8. עוטפים את התבנית בנייר כסף, וממשיכים לאפות את הקטנות כ-10 דקות נוספות, ואת העוגה השלמה עוד כ-20 דקות.

#עוגות