• הודליה כצמן

קאפקייקס שוקולד מקמח קוקוס עם קרם קוקוס טבעוני משגע


אני מאוד פרפקציוניסטית! וזה מתבטא בכל תחומי חיי, גם בעבודה, גם כשאני מעצבת, גם כשאני תופרת, וכמובן גם כשאני אופה. יש לי ביקורת עצמית וציפיות גבוהות מעצמי ולכן לא תמיד כל מה שאני עושה אני עפה על עצמי. אבל, עוגת הקוקוס הזאת היא אחת העוגות הטובות שיצא לי להכין. היא עשויה מקמח קוקוס, היא נימוכה ורכה, אבל הקרםםםםםםם... אין דברים כאלה. יצא לי במקרה, אחרי משחקים וניסיונות רבים הגעתי למשהו מ ו ש ל ם בעיני!

מצרכים:

לעוגה:

1/4 כוס קמח קוקוס

1/4 כוס קקאו אורגני

קורט מלח

1/4 כפית סודה לשתיה

3 ביצים אורגניות

1/8 כוס סירופ אגבה

לקרם קוקוס טבעוני:

2 פחיות קרם קוקוס 20% שומן לפחות

1/8 כוס קקאו אורגני

80 גרם שוקולד מריר

2 כפות סירופ אגבה

2 כפות מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס פתיתי קוקוס דקים

אופן הכנה:

1. מכינים את העוגה: מערבבים את כל המרכיבים היבשים בתוך קערת מיקסר.

2. מוסיפים את כל המרכיבים הרטובים ומערבבים היטב.

3. ממלאים תבניות קאפקייקס עד 3/4 גובה התבנית.

4. אופים במשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

5. מצננים את הקאפקייקס בצד ובינתיים מכינים את הקרם: פותחים את הפחיות קוקוס מלמטה, ומוציאים רק את הקרם עצמו ללא המים. את המי קוקוס אני נוהגת לשמור בצד ולהתמש אחר כך לדייסת קוואקר. מעבירים את הקרם לתוך קערת מיקסר.

6. מוסיפים את הקקאו, האגבה, הלימון והוניל ומערבלים כדקה.

7. ממיסים את השוקולד בעזרת בן מארי ומצננים מאט. שופכים לתוך הקרם ומוסיפים מיד את פתיתי הקוקוס. מערבבים בעזרת כף עץ ומניחים למשך שעתיים במקרר.

8. כאשר הקרם התייצב, אפשר להעביר אותו לשק זילוף ולהתחיל לקשט את העוגה. אני פרסתי את העוגה ל-3 שכבות, וביניהן הכנסתי את הקרם כך שתתקבל עוגת שכבות אישית. אפשר גם לחורר את הקאפקייק ולמלא אותו בקרם ואז לקשט גם מעל.

9. שיהיה בתיאבון ;)

#שוקולד #קאפקייקס