• הודליה כצמן

קאפקייקס גזר ובננה ללא גלוטן עם קרם קוקוס וחרובים או קרם שקדים ובננה


לפני שלוש שנים התחתנתי. אבל את המסורת של ״אוקטובר בחו״ל״ התחלנו כבר הרבה לפני... התחלנו לצאת ב-10.10.2002, כבר אחרי שנה חגגנו, ולכבוד ה-5 שנים שלנו טסנו ביחד לפראג. ב-10.10.2011 התחתנו ואנחנו ממשיכים לחגוג את יום הנישואים שלנו בחו״ל, והפעם בפריז. אומרים שזוהי עיר מאוד רומנטית ומקום מושלם לחגוג בו את ירח הדבש... ואכן, כל כך הרבה רומנטיקה, בכל מקום, בכל פינה, זוגות אוהבים, מתחבקים, הולכים יד ביד, יושבים בבתי קפה, תולים מנעולים על גשר המנעולים, נישאים... ברחוב מנגנים מוסיקה פריזאית, בגנים צומחים שיחי וורדים, בשווקים מוכרים תקליטים ישנים, התאורה המהממת של בתי הקפה מאירה את המדרכות לקראת הערב, ועל הבוקר מהבולנג׳ריז, הקרפריז והפטיסריז עולים ריחות של בגטים טריים, אקלרים ומאפים אחרים על כל הרחוב...

קיבלתי הרבה השראה בפריז, וכאשר חזרנו לארץ החלטתי לעשות אירוע קונספט לכבוד יום הנישואים שלנו והזמנתי את כל המשפחה. רציתי לשחזר את האווירה הפריזאית וזה מה שיצא:

בגלל ה-Halloween וה-Thanks Giving שמתקרבים, בכל המאפיות והבתי קפה הפריזאים מגישים הרבה עוגות דלעת וגזר. אז החלטתי לשחזר את אחת העוגות שטעמתי ונורא נהניתי ממנה:

מצרכים:

3 ביצים

2/3 שמן בוטנים

1/2 כוס סוכר קנים אורגני

2 בננות קטנות בשלות,

2 גזרים בינוניים,

1 כוס קמח אורז

3/4 כוס קמח טפיוקה

1 ו-1/2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית קינמון

1 מקל וניל

קורט ג׳ינג׳ר טחון

קורט אגוז מוסקט טחון

קורט ציפורן טחון

2 כפות מיץ תפוזים (אני סחטתי קלמנטינה)

אופן הכנה:

1. מועכים את הבננות ומגררים גס את הגזרים לקערה אחת.

2. מוסיפים את הביצים וטורפים.

3. מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים וממשיכים לערבב.

4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים, התבלינים ואבקת האפיה ומוסיפים לתערובת הבננה והגזר. מערבבים לתערובת אחידה וחלקה.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות ומעבירים את הבלילה לתבניות קאפקייקס. אופים בין 30-40 דקות, תלוי בתנור שלכם, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. שימו לב! לא לייבש יותר מדי! אם יש צורך להוציא את העוגות כבר אחרי 25 דקות, עשו זאת!

זיגוג קרם שקדים ובננה:

מתכון לקרם השקדים שלי תוכלו למצוא כאן, רק שהפעם הוספתי לו גם בננה מעוכה אחת. מה שקורה, זה שאחרי שעה במקרר הקרם מקבל צבע כהה יותר, מכיוון שהבננה משחימה, אבל זה בסדר ונורא טעים. לא לשמור את הקרם יותר מ-3 ימים!

קרם קוקוס וחרובים:

מצרכים:

2 מיכלים חלב קוקוס 200 מ״ל

2 כפיות אבקת חרובים

שמעתי שחלב קוקוס יכול להחליף את השמנת המתוקה והחלטתי לנסות. אז ממש לפני הטיסה, קניתי באחת מחנויות הטבע בפריז את החלב קוקוס הזה, שמרתי אותו יומיים במקרר וכשפתחתי גיליתי שהוא מוצק, ומכיל ממש מעט נוזלים, וזה בול מה שצריך! שימו לב שהחלב מכיל 20% אחוזי שומן לפחות על מנת שיהיה מוצק ותוכלו להקציף אותו. את החלב הספציפי הזה אפשר להזמין באתר iHerb, אבל בארץ יש הרבה חברות נוספות.

זה למשל חלב קוקוס בתוך קופסת פח, אבל זה בדיוק המרקם שאמור להיות. ככה ששומרים את החלב יותר זמן במקרר הוא הופך להיות מוצק יותר. גם יום יום זה מספיק בשביל לקבל קרם נוקשה שאפשר לקשט איתו עוגות.

אוקיי, אז שופכים את החלב המוצק לתוך קערת המיקסר, ללא הנוזלים כמובן, ומוסיפים כפית אבקת חרובים. לחרובים יש טעם מאוד דומיננטי, לכן אני נוהגת לא להגזים ומסתפקת בכפית אחת לכל מיכל, אבל זה כבר לפי טעמכם האישי :)

* אפשר להוסיף גם פודינג וניל, או שוקולד או קפה, ולהקציף עם החלב ותקבלו קרם מדהים. לקוקוס כבר יש טעם, לכן אפשר פשוט להוסיף לו מעט אבקת סוכר ולהקציף ותקבלו קצפת לבנה ותפוחה.

מקווה שנהניתם, אשמח לשמוע חוות דעת... :)

#קאפקייקס #קרמיםומוסים