Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

סברינה טעימה בטירוף בגרסה בריאה ללא סוכר

July 17, 2019

 

הפעם הלכתי על סברינה ללא שמרים אלא השתמשתי באבקת אפיה בגלל שזה מתכון ללא סוכר. כשלא משתמשים בסוכר הטעם של השמרים מאוד מורגש. את השמן תוכלו כמובן להמיר לכל שמן אחר שיש לכם בבית, וגם המשקה שקדים ניתן להמיר לחלב או חלב דל לקטוז.

מה שהכי חשוב זה הסטיביה והליקריץ - אני רכשתי את שני המוצרים האלה דרך אתר iherb.com, אבל ניתן למצוא בכל חנות טבע קרובה לביתכם.

אז נתחיל?

 

מצרכים לסברינה:

2 כוסות קמח כוסמין

1 ו-1/2 כוסות קמח שקדים (או שקדים טחונים)

1 כף אבקת אפייה ללא אלומיניום

5 ביצי חופש אורגניות מופרדות

1 כוס משקה שקדים / קוקוס

150 מ״ל שמן זרעי ענבים / שמן זית

קליפה מ-1/2 תפוז 

קליפה מ-1/2 לימון

2 כפות מיץ לימון סחוט

1 כפית תמצית וניל

* 2 כפות סירופ לתת אורז או יאקון

4 טיפות סטיביה (אני השתמשתי בסטיביה שוקולד)

 

*המתכון הזה מיועד לסבתא שלי שהיא חולת סכרת ולכן השתמשתי בסטיביה ויאקון,

אבל ניתן להמיר את הסירופים לאגבה / מייפל / סילאן וכו׳.
 

מצרכים לסירופ:

2 כפיות מיץ לימון סחוט

60 מ״ל רום (לא תמצית)

2 כוסות תה בטעם וניל / ורדים / פסיפלורה / קינמון

1 כפית תמצית וניל
4 טיפות סטיביה (אני השתמשתי בסטיביה שוקולד)

* אופציה: 4 טיפות תמצית ליקריץ

* אופציה: 2 כפות מיץ מתפוח אפוי בתנור / מחית תפוח עץ ירוק

 

מצרכים לקרם:

1 פחית קרם קוקוס

2 כפות סירופ לתת אורז / יאקון

 

או 

 

250 גרם קרם מסקרפונה

2 כפות סירופ לתת אורז / יאקון

 

אופן הכנה:

1. מפרידים את החלבונים ומקציפים אותם בקערת מיקסר במשך 10-15 דקות עד שמתקבל קצף סמיך תפוח.

2. מוסיפים בהדרגה את החלמונים, משקה השקדים / החלב והסירופ וממשיכים לערבל.

3. מוסיפים את המיץ לימון, הקליפה, הוניל והסטיביה.

4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמחים ואבקת האפיה ומוסיפים בעדינות לתוך קערת המיקסר.

5. משמנים תבניות אפיה של סברינות / מאפינס ומעבירים לתוכן את הבלילה עד 3/4 גובה.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שקיסם יוצא לח עם פירורים.

7. מכינים בינתיים את הסירופ: מבשלים את כל המרכיבים על אש גבוהה עד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לערבב ולבשל במשך 15 דקות נוספות או עד שמתקבל סירופ.

8. מניחים בתוך הסיר את הסברינות החמות ומבשלים אותן עם הסירופ במשך דקה. 

9. מצננים וממלאים בקרם. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

וופל בלגי עם יוגורט וקמח עדשים

October 19, 2019

פנקייק תבלינים לחורף עם קמח שיבולת שועל וקינואה

October 19, 2019

גרנולה פשתן, קינואה, אגוזים ופירות יער

September 9, 2019

1/2
Please reload

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: