Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

הפרשת חלה ללידה קלה עם חלה מקמח כוסמין

July 25, 2017

 

שבוע 38 ואני מתכוננת ללידה. אז אחרי שכבר התחלתי לשתות תה פטל משבוע 35, והתחלתי ליטול שמן נר הלילה, עושה קפיצות על כדור פיזיו, הולכת על החול בים, עולה ויורדת כל היום במדרגות, אוכלת אננס טרי, דיברתי עם העובר שעות על גבי שעות, הלכתי למקווה, עכשיו נותר רק לעשות הפרשת חלה. 

 

החלה שלי מורכבת מקמח כוסמין וכוסמין מלא, היא קצת פחות אוורירית מחלה רגילה אבל עדיין מאוד טעימה ואני נורא נהנית להכין אותה. גם בהריון הקודם הכנתי אותה וחילקתי לכל המשפחה :)

 

 

מצרכים ל-4 חלות:

1 קילו קמח כוסמין לבן

1/2 קילו קמח כוסמין מלא

1/2 קילו קמח חיטה 

3 כפות שמרים יבשים

3 כפות משפר אפיה

12 כפות סוכר קנים אורגני

2 כפיות מלח

4 כוסות מים

1 וחצי כוסות שמן זית

4 חלמונים מביצים אורגניות

 

אופן הכנה:

1. מנפים את הקמחים לתוך קערה גדולה.

2. מוסיפים את השמרים והמשפר אפיה.

3. מוסיפים את הסוכר.

4. מוסיפים את המלח.

5. מוסיפים את המים.

6. מוסיפים את השמן זית.

7. מוסיפים את חלמונים.

8. מערבבים את כל המצרכים.

9. לשים בידיים במשך 10 דקות. ניתן להיעזר גם במיקסר.

10. מתפיחים את הבצק במקום לח וחמים במשך שעה-שעה וחצי.

11. מפרישים את החלה.

12. קולעים חלות ומניחים על משטח אפיה.

13. מתפיחים שוב במשך 20 דקות במקום חם ולח.

14. מברישים בביצה, מפזרים שומשום, צ׳יה וגרעיני חמניה.

15. אופים במשך 25-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תגיות:

Please reload

וופל בלגי עם יוגורט וקמח עדשים

October 19, 2019

פנקייק תבלינים לחורף עם קמח שיבולת שועל וקינואה

October 19, 2019

גרנולה פשתן, קינואה, אגוזים ופירות יער

September 9, 2019

1/2
Please reload

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: