Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

מחמצת שיפון

June 19, 2017

 

מחמצת על בסיס שיפון:

מים 

קמח חיטה

קמח שיפון

 

היום ה-1:

מערבבים בעזרת כף עץ 50 גרם מים, 35 גרם קמח חיטה ו-15 גרם קמח שיפון בתוך צנצנת גדולה (בערך 2-3 ליטר) עם פתח קטן לכניסת אויר. ומשאירים במקום חשוך למשך 24 שעות. עדיף 20-23 מעלות. בימים חמים אפשר לשמור גם במקרר.

 

היום ה-2:

לאחר 24 שעות המחמצת עולה ונוצרות בועות קטנות. כעת מוסיפים אותה כמות של מרכיבים (50 גרם מים, 35 גרם קמח חיטה ו-15 גרם קמח שיפון), מערבבים ומשאירים ל-24 שעות נוספות.

 

היום ה-3:

שופכים חלק גדול מהתערובת, ומשאירים בצנצנת בערך כף מהמחמצת. 

מוסיפים 100 גרם מים, 70 גרם קמח חיטה, ו-30 גרם קמח שיפון. מערבבים ומשאירים ל-24 שעות.

 

היום ה-4:

ביום הרביעי המחמצת תוססת ויש בועות, אבל היא עדיין לא מכפילה את עצמה. לכן, מוסיפים שוב את אותה כמות המרכיבים כמו ביום ה-3, ומשאירים שו ל-24 שעות. 

 

היום ה-5:

ביום החמישי המחמצת ממש תוססת ומכפילה את עצמה, ויש לה ריח מדהים! ועכשיו אפשר לעבוד איתה.


* אפשר לאחסן את המחמצת במקרר (אפשר לחלק לצנצנות, כף מחמצת בכל צנצנת) וכל פעם לטפל בה (ממש כמו בתינוק :) אבל תמיד תהיה לכם הכנה ללחם אם תרצו להכין פתאום. יש לחזור על שלב 3 פעם בשבוע, כדי לרענן את התערובת ולתת לה לעבוד.

 

 

 

 

 

 

Please reload

וופל בלגי עם יוגורט וקמח עדשים

October 19, 2019

פנקייק תבלינים לחורף עם קמח שיבולת שועל וקינואה

October 19, 2019

גרנולה פשתן, קינואה, אגוזים ופירות יער

September 9, 2019

1/2
Please reload

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: