Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

Matzazok עוגת ה״מצצוק״ של הדודה רימה

April 10, 2017

 

העוגה הזאת מככבת על שולחן החג שלנו בכל שנה מאז שאני מכירה את בעלי. דודה רימה (דודה של בעלי), אשר חיה בבלורוס, בכל פסח היא פה. וככה בשביל לפנק אותנו, היא המציאה עוגה מיוחדת ממצות ואפילו נתנה לה שם: ״מצצוק״. החלק המפתיע זה שהיא שילבה בעוגה רכיב רוסי: ה״סגושונקה״ (חלב מלא מרוכז), שזה בעצם ריבת חלב, רק לפני החימום שלה. כלומר, אם מכניסים את הסגושונקה לסיר עם מים ואופים על האש, נקבל ריבת חלב. לכן גם הצבע שלה הוא לבן-צהבהב.

בגלל שכולם אוהבים את העוגה הזאת והשנה דודה רימה לא מגיעה, החלטתי להכין את המצצוק רק בגרסה טיפה יותר בריאה (אם יש דבר כזה בכלל). היא קלה ומהירה להכנה, ואין צורך באפיה.

 

רכיבים:

1/2 כוס שמן קוקוס מומס (במקור זו הייתה חמאה)

1 כפית תמצית וניל טהורה

1 פחית חלב מלא מרוכז / 400 ג׳ ריבת חלב

7-8 מצות בקמח שיפון / כוסמין

1/2 כוס תערובת אגוזי מלך, לוז, פקאן ושקדים (קלויים במשך 1-2 דקות בטוסטר אובן)

1/4 כוס צימוקים

 

 

אופן הכנה:

1. מערבבים את השמן קוקוס המומס עם הוניל וחלב המרוכז.

2. בקערה נפרדת, מרסקים את המצות לחתיכות קטנות, אפשר פשוט למחוץ אותן עם הידיים (שיתקבלו גם פירורים וגם חתיכות).

3. מוסיפים את האגוזים הקלויים והצימוקים, ושופכים מעל את תערובת הקוקוס והחלב המרוכז. 

4. מערבבים היטב, עד שכל המצות עטופות בתערובת החלב. מעבירים לכלי הגשה, מוחצים היטב, ומכניסים למקרר למשך שעתיים-שלוש. 

*המצות יספגו את הלחות ויהפכו לרכות לאכילה. 

 

שיהיה פסח כשר, בריא וטעים! אשמח לשמוע בתגובות למטה איך היה :)

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

וופל בלגי עם יוגורט וקמח עדשים

October 19, 2019

פנקייק תבלינים לחורף עם קמח שיבולת שועל וקינואה

October 19, 2019

גרנולה פשתן, קינואה, אגוזים ופירות יער

September 9, 2019

1/2
Please reload

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: