Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

עוגת אגוזי מלך יוונית Karithopita

 

כמו בכל מסע קולינרי אני נהנית לגלות טעמים חדשים, קינוחים מסורתיים חדשים וגם הפעם בסנטוריני טעמתי כמעט כל קינוח יווני אפשרי. חייבת להודות שאני פחות מתחברת לקינוחים היווניים מכיוון שהם מכילים כמות מטורפת של סוכר או סירופ מעל כל עוגה או מאפה, ובשבילי זה קצת מוגזם. אבל נורא נעניתי לטעום ולגלות מתכונים חדשים. אחת מהעוגות שדווקא כן התחברתי אליה זאת עוגת אגוזי המלך ללא קמח מכיוון שהיא מורכבת מפירורי לחם שנותנים לה טעם של ביסלי גריל. וכשחזרתי לארץ הייתי חייבת להכין אחת כזאת בבית רק כמובן בגרסה הבריאה יותר. אז אני שמחה שהניסוי הזה עבד כי יצאה עוגה מושלמת לטעמי. מי שאוהב עוגות מתוקות יותר יכול לשחק עם כמות הסוכר במתכון. 

 

אז הנה העוגה המקורית שטעמתי ביוון עם תוספת כדור גלידה מעל:

 

וזאת הגרסה הבריאה יותר לעוגה הזאת:

 

מצרכים לתבנית אינגליש קייק אחת:

1 וחצי כוסות פירורי לחם מוזהבים

1 וחצי כוסות אגוזי מלך טחונים (לא עד אבקה אלא לפירורים גסים. למי שאין מטחנת אגוזים ניתן להשתמש בפטיש)

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

1/4 כוס שמן אגוזי מלך או כל שמן בריא אחר

1/2 כוס תה ארל גריי פושר

1/2 כוס משקה שקדים 

5 כפות סירופ קוקוס (אני אוהבת להשתמש בעוגות כאלה במולסה. יש לה טעם דומיננטי והיא עשירה בברזל)

3 ביצי חופש אורגניות מחולקות לחלבונים וחלמונים

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית כוסברה טחונה

1 וחצי כפיות אבקת אפיה ללא אלומיניום

גרידה מ-1/2 לימון

 

סירופ קרידופיטה:

1/2 כוס סוכר קנים אורגני

1/2 כוס מים או תה ארל גריי או מיץ תפוזים (שיכול להשפיע על הטעם) - אבל זה לגמרי לבחירתכם

1 כפית קינמון טחון

1 כפית תמצית וניל טהורה

1/4 כוס ברנדי / קוניאק

 

לקישוט: 

אגוזי מלך טחונים

 

* למי שמעדיף: אפשר להשתמש בסוכר רגיל, בשמן חמניות במקום אגוזי מלך, בחלב רגיל במקום משקה שקדים או בביצים רגילות במקום אורגניות. את הסירופ קוקוס ניתן להמיר לסוכר / מייפל / סילאן / דבש. כמו כן ניתן לוותר על הברנדי בסירופ והעוגה עדיין נשארת טעימה מאוד.

 

אופן הכנה:

1. מערבבים בעזרת מטרפה את השמן, התה, משקה השקדים וסירופ הקוקוס או המולסה. 

2. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב כדקה נוספת.

3. בקערה נפרדת מערבבים את פירורי הלחם, אגוזי המלך הטחונים, הקינמון, הציפורן, אגוז המוסקט, הכוסברה ואבקת האפיה.

4. מאחדים את שתי התערובות (הביצים והפירורי לחם).

5. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עד שמתקבלת קציפה לבנה תפוחה וחלקה. 

6. מעבירים בעדינות בעזרת מרית את קציפת הביצים לתוך תערובת פירורי הלחם ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה וחלקה.

7. מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים.

8. משמנים תבנית אינגליש קייק ומעבירים את הבלילה לתוכה. אם יש קצת יותר בלילה אפשר להכין קאפקייק בנוסף :)

9. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35-40 דקות עד שקיסם יוצא נקי.

10. מכינים את הסירופ: מבשלים את כל המרכיבים של הסירופ יחד במשך מספר דקות עד שהסוכר נמס והתערובת עדיין נוזלית. 

11. שופכים את הסירופ מעל העוגה החמה ומפזרים אגוזי מלך טחונים לקישוט.

 

 

 

Please reload

וופל בלגי עם יוגורט וקמח עדשים

October 19, 2019

פנקייק תבלינים לחורף עם קמח שיבולת שועל וקינואה

October 19, 2019

גרנולה פשתן, קינואה, אגוזים ופירות יער

September 9, 2019

1/2
Please reload

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: