Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

עוגת התפוחים המסורתית של משפחת הנדל

 

מתכון של גלי רולוף – הנדל

 

לעוגה - 

3 תפוחי עץ ירוקים קלופים וחתוכים
3 כפות יין אדום / רום

3 ביצים

1/2 כוס קמח קוקוס

1.5 כוס קמח “אגוז נמרי” (tiger nut) – ראו הערה מטה

1 כוס שמן קוקוס מכבישה קרה / חמאה

1 כוס מייפל אמיתי

מעט תמצית וניל אמיתית

1 כפית קינמון

קורט מלח אטלנטי
1 כפית אבקת אפיה ללא גלוטן (לא חובה)
1/2 כפית סודה לשתיה

 

הכנה -
מחמים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגלייש קייק. משרים את התפוחים החתוכים והקלופים ביין אדום / רום ומעט קינמון למשך 30 דקות לפחות (עדיף שעה). מוסיפים 3 ביצים, מעט תמצית וניל אמיתית , 1 כוס מייפל, 1 כוס שמן קוקוס מכבישה קרה / חמאה, 1 כפית אבקת אפיה ללא גלוטן (לא חובה), 1/2 כפית סודה לשתיה, קורט מלח, ו- 2 כוסות של קמחים ללא גלוטן (אני השתמשתי ב1.5 כוסות של קמח אגוז נמרי או tiger nut ועוד 1/2 כוס של קמח קוקוס) מערבבים קלות ומקפלים בעדינות את התפוחים המושרים.

יוצקים לתבנית ומכסים את העוגות עם נייר אפיה או נייר כסף (הקמחים האלו נותים להשרף בקלות ולכן מומלץ לאפות את העוגה מכוסה ולקראת הסוף להשחים אותה קלות ללא נייר). אופים כ 40 דקות מומלץ לבדוק את העוגה שלכם אחרי 20 -25 דקות כי כל תנור שונה וקמחים אלו מתנהגים שונה מקמחים רגילים. לפעמים החוץ אפוי יפה והפנים עדיין זקוק לאפיה.

ואם אין קמח כזה?
אפשר גם לנסות להכין את העוגה עם 1/2 כוס קמח קוקוס ו- 1.5 כוסות קמח שקדים (שקדים טחונים לאבקה) ואז להפחית את כמות השמן במתכון ל1/2 כוס שמן קוקוס או חמאה במקום כוס כיוון השקדים הטחונים משמשים כמרכיב שומני.

 

Please reload

וופל בלגי עם יוגורט וקמח עדשים

October 19, 2019

פנקייק תבלינים לחורף עם קמח שיבולת שועל וקינואה

October 19, 2019

גרנולה פשתן, קינואה, אגוזים ופירות יער

September 9, 2019

1/2
Please reload

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: