Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

עוגיות דלעת ושוקולד מריר ללא גלוטן

July 22, 2016

אז לכבוד ה-Halloween שמתקרב קניתי כמה סוגי דלעת והחלטתי להכין קודם כל עוגיות דלעת עם שוקולד מריר 85%. כמובן אפשר להחליף אותו בשוקולד חלב, או מריר 60%, ואז העוגיות יהיו טיפה יותר מתוקות. כלומר, העוגיות האלה יכולות להיות גם ללא סוכר והן גם לא מכילות גלוטן, פינוק בריא וטעים שתוכלו להגיש ביום שישי הקרוב לכל האורחים!

 

 

 

אז ממה מתחילים? קודם המצרכים:

 

1 כוס קמח אורז מלא

1/2 כוס קמח שקדים

1/2 כוס קמח קורנפלור / טפיוקה

1 ו-1/2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

1 כפית קינמון טחון

2 ביצים אורגניות

1/4 כוס סוכר קנים אורגני (לא חייב)

שמן בריא (אני משתמשת בבוטנים)

1 דלעת קטנה / דלורית (שמהרסק שלה נקבל כוס ורבע בערך)

1 מקל וניל

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

שוקולד מריר 85% (או פחות, לפי טעמכם האישי)

1/2 כוס אגוזי מלך / שקדים / פקאן 

 

זה השמן בוטנים שקניתי לאחרונה (קראתי שזהו שמן מאוד בריא: מכיל כמויות גדולות של ויטמינים ומינרלים, בייחוד ויטמין E. לשמן סגולות מרפא מרובות בשל נוגדי החימצון שבו. הוא מסייע במניעת מחלות כמו אלצהיימר, סרטן, מחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, יש לו השפעה מאזנת על רמות הסוכר בדם, כך כותבים):

 

 

 

אופן הכנה:

 

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים 2 תבניות מכוסות בנייר אפיה.

2. מערבבים את הקמחים, אבקת האפיה, הסודה, מלח ואגוז מוסקט ומניחים בצד.

3. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במהירות בינונית עד שהתערובת חלקה. 

4. מוסיפים את רסק הדלעת, שמן ווניל וממשיכים לערבל על מהירות נמוכה עד שהחומרים יתמזגו.

5. מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת הרטובה ומשלבים בעזרת ערבול כ-2-3 דקות נוספות. 6. מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבבים בעזרת כף עץ.

7. בעזרת כפית יוצרים כדורים קטנים על גבי נייר האפיה, כאשר המרווח בין עוגיה לעוגיה לא פחות מ-5 ס״מ.

8. אופים תבנית אחת בכל פעם, על מנת לא לשרוף את העוגיות, ומוציאים כאשר הן טיפה מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא נקי, בערך 18 דקות, תלוי בתנור שלכם. לקרר על רשת לפני האיחסון.

 

אז איך מכינים את רסק הדלעת?

אני מאוד אוהבת את המכשיר אדים, לכן את כל הירקות שלי אני מכינה בעזרתו. נורא פשוט: חותכים את הדלעת לקוביות ומכניסים בתוך הכלי, נותנים לה להתבשל בערך ב-40 דקות, אם היא עדיין לא מספיק רכה בשביל הרסק, אפשר לתת לה עוד להתבשל. אם אין לכם מכשיר אדים, פשוט תשימו את הדלעת בתוך מים ותבשלו על אש נמוכה.

 

 

 

 

Please reload

וופל בלגי עם יוגורט וקמח עדשים

October 19, 2019

פנקייק תבלינים לחורף עם קמח שיבולת שועל וקינואה

October 19, 2019

גרנולה פשתן, קינואה, אגוזים ופירות יער

September 9, 2019

1/2
Please reload

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: