Babycare_icon.png
Bmyguest.png
Bfit.png
Book_Banner1.jpg

מאפינס דלעת טעים ובריא מקמח שיפון

July 22, 2016

 

 

את ההשראה לקאפקייקס האלה קיבלתי מהאחת והיחידה - מרטה סטיוארט. הייתי בחו״ל בדיוק בתקופת Halloween והאווירה הזאת כל כך השפיעה עלי. הייתי חייבת לנסות את המאפינס דלעת שכולם מדברים עליהם, אבל כמובן בגרסה משלי. 

 

המתכון:

המצרכים:

1/2 כוס שמן קוקוס בטמפרטורת החדר

1 מקל וניל

2 כפות חלב שקדים / אורז

1 כוס קמח שיפון

2/3 כוס קמח אורז

2 כפיות אבקת אפיה

קורט מלח

1 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/8 כפית ציפורן טחון

1 דלורית / 1/4 דלעת - להכנת מחית בסיר אידוי (אם אין לכם סיר אידוי, אפשר לקנות מחית דלעת מוכנה, 1 כוס)

1/4 כוס סירופ אגבה

2 ביצים

 

אופן הכנה:

1. תחילה נכין את המחית דלעת: מקלפים דלורית / דלעת וחותכים לקוביות קטנות. מכניסים את הקוביות לתוך סיר אידוי ומפעילים בערך לחצי שעה. כאשר הדלעת מוכנה, מועכים אותה ומכינים מחית. מצננים בצד.

2. עכשיו מכינים את ״החמאה החומה״ הבריאה: ממיסים את השמן קוקוס והחלב על להבה נמוכה. חשוב מאוד לכסות את הסיר מכיוון שהשמן משפריץ, ובשום אופן לא להוסיף חלב לתוך השמן הרותח! חייב לחמם את המרכיבים ביחד. מבשבלים בערך 10 דקות תוך כדי טלטול עדין של הסיר, עד שהשמן מקבל גוון חום עמוק. מורידים מהאש, מוסיפים את הוניל ומצננים בצד.

 3. מחממים תנור ל-160 מעלות ומערבבים את הקמחים עם אבקת האפיה והתבלינים. (דרך אגב, שמתם לב שאני תמיד מוסיפה קמח אורז לקמח שיפון או כוסמין, מכיוון שאלו קמחים מאוד כבדים ודחוסים והקמח אורז נותן את האווריריות ועוזר להם לתפוח). 

4. בקערה נפרדת, מערבבים את מחית הדלעת, האגבה והביצים ומוסיפים בהדרגה את תערובת שמן הקוקוס שכבר הספיקה להצטנן. שימו לב! לא לשפוך שמן חם על הביצים, הם עלולים להתבשל. עדיף לחכות עוד קצת.

5. מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת הדלעת ומקפלים בעדינות רק עד שנוצרת בלילה אחידה, לא לערבב יותר מדי!

6. משמנים שקעים של מאפינס ומקמחים קלות. ממלאים את השקעים עד ל3/4 מגובהם ואופים במשך 20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזם יוצא נקי. 

 

המאפינס הרבה יותר טעימים כשהם הצטננו לטמפרטורת החדר, ועוד יותר טעימים למחרת. עדיף לשמור במקרר ולהוציא כשעה לפני ההגשה. 

תגיות:

Please reload

וופל בלגי עם יוגורט וקמח עדשים

October 19, 2019

פנקייק תבלינים לחורף עם קמח שיבולת שועל וקינואה

October 19, 2019

גרנולה פשתן, קינואה, אגוזים ופירות יער

September 9, 2019

1/2
Please reload

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: